?>

Afrikalı hasta yürüme güçlüğü şikayetiyle geldi, şifayı Eskişehir'de buldu

Orta Afrika ülkesi Çad'dan şiddetli bel, diz ağrısı ve yürüme güçlüğü şikayetleriyle gelen Adoum Kerim Issa Eskişehir'de aldığı fizik tedavi ile ilerlemeye kaydetmeye başladı.

SAĞLIK - 3 yıl önce

Orta Afrika ülkesi Çad’da yaşayan 62 yaşındaki Adoum Kerim Issa, şiddetli bel ve diz ağrısı çekiyordu. Oğlu Mahamat ile birlikte sağlık hizmetlerinin iyi olduğunu duyduğu Türkiye’ye gelen Issa, Eskişehir Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabiltasyon Merkezi’nde tedavi altına alındı. Intervertebral disk bozukluğu teşhisi konan hasta, burada uygulanan çeşitli yenilikçi cihazlar ve fizik tedavi yöntemleri ile yaşadığı şiddetli ağrılardan kurtuldu. Merkezdeki fizyoterapistlerle Arapça konuşarak anlaşabilen Issa, şimdilerde daha rahat hareket ederek yürüyebiliyor.

Yürümekte bile zorlanan İngiliz hasta şifayı Gaziantep'te buldu

MİSAFİRPERVERLİĞİNİZDEN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZBabasına Çad’dan Türkiye’ye olan yolculuğunda refakat eden Mahamat Issa, Fizyoterapist Melih Ünver aracılığıyla düşüncelerini aktardı. Kendilerine sunulan misafirperverlikten dolayı teşekkürlerini ileten Issa, “Babamın bel ve dizlerindeki ağrıdan dolayı burayı tercih ettik. Eskişehir’i ve Fizyomer Terapia’yı beğendik, o yüzden buraya geldik. Genel olarak misafirperverliğinizden dolayı çok teşekkür ederiz. Çalışanların kibarlığı ve doktorların tecrübesinden dolayı ailemiz adına teşekkür ediyoruz” dedi. 

 KISA SÜREDE AĞRILARINDAN KURTULDU, DAHA İYİ YÜRÜYORHastanın genel durumu hakkında bilgi veren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Türkan Tünerir, başlarda görülen yürüme güçlüğü ve bel eğriliği problemlerini, uyguladıkları tedavilerle büyük ölçüde aştıklarını aktardı. Ülkesinden çok uzakta tedavi gören Issa ile kendisini evinde hissetmesi için yakından ilgilendiklerini belirten Dr. Tünerir, şöyle devam etti: “Çad ülkesinden geldiler. Orada fizik tedavi imkânlarının olmadığını, doktor tedavilerinin Türkiye’deki kadar yeterli olmadığını, gördüğü çeşitli tedaviler sonrasında da iyileşemediklerini bildirdiler. Bizimle gelmeden önce yazıştılar, grafilerini ve belirtilerini söylediler, videolarını gönderdiler. Kendisinin ön tanısını koyduk ve ne kadar süre tedavi yapacağımızı bildirdik. İlk geldiğinde yürümede güçlüğü vardı, beli çok eğikti, kambur yürüyordu. Belinin arkaya ve yanlara olan hareketlerini hiç yapamıyordu. Şiddetli diz ağrısı vardı. Bastığında diz ağrısı nedeniyle yürümede güçlük çekiyordu. Biz kendisine günde 3 saat fizik tedavi ve rehabilitasyon programı yaptık. Bel ve dizlerine çeşitli yenilikçi ve klasik fizik tedavi cihazlarımızı uyguladık. Robotik lazer, kreoterapi uygulamalarımız, manyetik akım tedavilerimiz sayesinde hastamız kısa sürede hem ağrılarından kurtuldu, hem de hareketlerini daha rahat yapmaya, daha iyi yürümeye başladı. Kendisine yakın ilgi göstererek evde gibi hissetmelerini sağladık. Personelimiz kendisiyle Arapça, oğluyla İngilizce konuşabiliyor. Türkiye’de sağlık hizmetlerinin çok iyi olduğunu, özellikle Eskişehir Fizyomer’de yapılan tedaviler sonrasında hastaların iyileştiğini duymuşlar ve o yüzden bizi tercih etmişler. Kendi akrabalarını da buraya, Eskişehir’e tedaviye yönlendireceklerini söylüyorlar.

KAYNAK : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

2 yıl sonra annesini ziyarete giden Nusret'e tepki yağdı: Hayırsız evlat

2021-12-19 10:02 - MAGAZİN

Gökhan Alkan ve Yağmur Tanrısevsin hakkında bomba yorum

2021-12-18 20:32 - MAGAZİN

Macron'un karısı, erkek olarak doğduğunu iddia edenlere dava açacak

2021-12-21 08:31 - DÜNYA

Hande Yener'den flaş Edis itirafı geldi

2021-12-18 17:32 - MAGAZİN

Ece Üner'in programı ekranlara veda ediyor

2021-12-16 22:02 - MAGAZİN

Hülya Avşar iki yandan yırtmaçlı elbisenin altına jartiyer giydi

2021-12-19 14:32 - MAGAZİN

Danilo Zanna ile MasterChef Pelin aşk mı yaşıyor? İşte cevabı...

2021-12-16 17:32 - MAGAZİN

Ebru Şancı'dan çok konuşulacak sözler: Kocam beni tartaklıyor, ne var bunda?

2021-12-16 11:32 - MAGAZİN

Bülent Ersoy hakkında bomba Erkan Kolçak Köstendil iddiası!

2021-12-18 15:32 - MAGAZİN

Serenay Sarıkaya sütyensiz paylaşım yaptı, sosyal medya yıkıldı

2021-12-15 01:02 - MAGAZİN

İlgili Haberler

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde İntörn Hekimlere Sütur Eğitimi Verildi

23:49 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Hasta Ziyaretleri Gerçekleştirildi

23:46 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “CPR ve İleri Yaşam Desteği” Konulu Eğitim Düzenlendi 

10:23 - SAĞLIK

Başhekim Dr. Çağdaş Kaynak'tan Kalp Sağlığı Haftası Mesajı: "Kalbinizi Koruyun, Geleceğinize Yatırım Yapın"

10:21 - SAĞLIK

Görevi Başında Katledilen Dr. Ersin Arslan, Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü'nde Siirt'te Anıldı

14:07 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde İntörn Hekimlere Sütur Eğitimi Verildi

23:49 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Hasta Ziyaretleri Gerçekleştirildi

23:46 - SAĞLIK

Siirt’te 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlanacak

23:40 - GÜNDEM

Siirt Havalimanı 2025 Yaz Uçuş Tarifesi Yayınlandı

23:34 - YAŞAM

Siirt’te ot toplarken kayalıklardan düşen adam hayatını kaybetti

15:13 - GÜNDEM