?>

Akdeniz Belediyeler Birliği'nden Pamukkale'ye büyük ödül

Denizli'de Pamukkale Belediyesi, Akdeniz Belediyeler Birliği’nin geleneksel olarak düzenlediği “6. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması”nda birincilik elde etti.

GÜNDEM - 4 yıl önce

DENİZLİ (İGFA) - Pamukkale Belediyesi, üyesi olduğu Akdeniz Belediyeler Birliği’nin geleneksel olarak düzenlediği “6. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması”na katıldı. Akdeniz Belediyeler Birliği’nin 6.’sını düzenlediği yarışmada 5 kategoride, 17 farklı belediye tarafından hazırlanan 41 proje yarıştı.

Peyzaj Planlama, Tasarım ve Uygulama Projeleri kategorisinde “Kocaçukur Bölgesi, Pamukkale Güney Kapısı Yolu ve Termal Yüzme Havuzları ile Pamukkale Mahallesi Düzenlemesi Projesi” ile yarışmada yer alan Pamukkale Belediyesi birinciliğe layık görüldü. 

ÖDÜLÜ BAŞKAN ÖRKİ ALDI

Pamukkale Belediyesi ödülüne Antalya Mimar Sinan Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende kavuştu. Belediye Başkanı Avni Örki, ödülünü Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün elinden aldı.

Pamukkale'nin dünya mirası bir yer olduğuna dikkati çeken Başkan Örki, "Pamukkale her yıl 2.5 milyon turist ağırlıyor. Biz istedik ki Denizlimizde yaşayan hemşehrilerimize de hitap eden bir proje ortaya çıksın. Yaptığımız çalışmalar ile Kocaçukur göletini yıllar sonra temizledik. Hemen onun yanı başında belki de dünyada eşi benzeri olmayan mükemmel bir termal havuzu hayata geçirdik. Havuzları da Kloepatranın güzellik havuzunun kaynaklarından alınan sular ile doldurduk. Bunun yanında turizm yolunu a’dan z’ye Denizlimize yakışan bir hale getirdik. Bunlarla da yetinmedik, Pamukkale mahallemizdeki sokak sağlıklaştırması projemizi hayata geçirdik. Bu dört projemizi kapsayan eserlerimizin ödüle layık görülmesi bizleri mutlu etti" diye konuştu. Başkan Örki,  ödülün Turizm Haftası'nda verilmiş olmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi. 

İŞTE ÖDÜL ALAN PROJENİN DETAYLARI

Beyaz Cennet Pamukkale’nin hemen eteğinde yer alan 20 bin metrekare büyüklüğündeki Kocaçukur göleti travertenlerden gelen sudan oluşuyor. En son 2009 yılında temizlik yapılan göletin temizlenmesi için 400 kamyondan fazla çamur çıkarıldı.

Göletteki su boşaltıldığında içinde bulunan ördek, kaz ve balıklar farklı bir havuza alındı, yapılan temizlik çalışmaları sonrası su doğal rengine döndü.  1992 yılında açılan Pamukkale Örenyeri Güney Kapısı yoluna ise 28 yıl sonra Pamukkale Belediyesi eli değdi. Sit alanı olduğu için gerekli resmi izinleri alan Pamukkale Belediyesi yolu tamamen sıcak asfalt kaplamasıyla yolu yeniledi. Geçmişte özel bir işletmede bulunan Kocaçukur’da yer alan termal yüzme havuzlarında da önemli çalışmalar yapıldı.

Pamukkale Havuzları adıyla restore edilen yere Pamukkale antik havuzdaki termal su taşındı. 400 metrekarelik genel havuz, 80 metrekare çocuk havuzu, 700 metrekarelik alanda da aile havuzu yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunuldu. Ayrıca Belediyemiz, adını aldığı mahalle olan Pamukkale’de Sokak Sağlıklaştırma çalışmaları yapılarak Atatürk Caddesi örnek bir hale getirildi. Baştan sona değiştirilen ve beton parke taşları desenli bir şekilde döşenen caddede binalar mavi ve beyaz renge boyandı.

Söz konusu çalışmalarla dünya miras listesinde yer alan Pamukkale’nin gelecek nesillere daha sağlıklı ve yaşanabilir şekilde ulaştırılması amaçlandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Başika'da roketli saldırı: 1 asker şehit, 1 çocuk yaralı!

2021-04-14 23:53 - GÜNDEM

Gonca Vuslateri Koronavirüs'e yakalandı

2021-04-17 18:25 - MAGAZİN

Şeyh Faraç cami ibadete açıldı

2021-04-14 13:26 - YAŞAM

İhata duvarı yaptırılacak

2021-04-20 21:09 - YAŞAM

Kilitli parke taşı döşeme işleri yaptırılacak  

2021-04-15 21:53 - YAŞAM

Bina malzemesi alınacak

2021-04-16 23:26 - YAŞAM

Türk yapımı film, Moskova'da dünya prömiyeri yapacak

2021-04-20 11:27 - MAGAZİN

Konut satışı son 5 yılın en düşüğünde

2021-04-16 12:01 - EKONOMİ

Bursa Gemlik'te seyir halindeki araç yandı

2021-04-19 13:50 - ASAYİŞ

Ağır sektörlerde görevi 'Cobot'lar devraldı!

2021-04-20 10:04 - TEKNOLOJİ

İlgili Haberler

Baka Uraloğlu Siirt’te Vatandaşlarla Bir Araya Geldi, Esnafı Ziyaret Etti

01:10 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu’ndan AK Parti Siirt İl Başkanlığı’na Ziyaret

01:02 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu'ndan Siirt Valiliği ziyareti ve İl Koordinasyon Toplantısı

00:54 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu Siirt’te: Yeni Demiryolu ve Yol Projeleri Tanıtıldı

00:46 - GÜNDEM

Siirt’te Asfalt Çalışmaları Başladı

09:53 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Baka Uraloğlu Siirt’te Vatandaşlarla Bir Araya Geldi, Esnafı Ziyaret Etti

01:10 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu’ndan AK Parti Siirt İl Başkanlığı’na Ziyaret

01:02 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu'ndan Siirt Valiliği ziyareti ve İl Koordinasyon Toplantısı

00:54 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu Siirt’te: Yeni Demiryolu ve Yol Projeleri Tanıtıldı

00:46 - GÜNDEM

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “CPR ve İleri Yaşam Desteği” Konulu Eğitim Düzenlendi 

10:23 - SAĞLIK