?>

Araştırmalara göre Türk halkının sadece yüzde 4,8'i düzenli spor yapıyor

Araştırma şirketi Areda Survey'in yaptığı araştırmaya katılanların yüzde 34,2’sinin sağlıklı beslenmeye dikkat ettiği, yüzde 29,3’ünün ise sağlıklı yaşam için hiçbir şey yapmadığı, yüzde 4,8’i düzenli olarak spor yaptığı görüldü.

SAĞLIK - 3 yıl önce

Sağlıklı yaşamın temeli olan sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam günlük hayatın bir parçası olarak önem taşıyor. Sağlıklı yaşam ve beslenme, yalnızca fiziksel değil aynı zamanda zihinsel ve duygusal sağlık açısından da oldukça önemli bir konumda. Bu bağlamda Areda Survey’in araştırmasında ele aldığı bu konu ile insanların sağlıklı yaşam sırları ortaya çıktı.

HER 4 KİŞİDEN 1’İ SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN HİÇBİR ŞEY YAPMIYOR

Araştırma bulgularına göre, katılımcıların yüzde 34,2’sinin sağlıklı yaşam için en fazla sağlıklı beslenmeye dikkat ettiği tespit edildi. Sağlıklı beslenmeyi, yüzde 31,7’lik bir oranla, sağlıklı yaşam için yürüyüş yaptığını belirtenler takip etti. Yüzde 4,8’i düzenli olarak fitnes, yüzme, boks, güreş, futbol veya voleybol gibi sportif etkinlikleri yaptığını ifade ederken, sağlıklı yaşam için bir şey yapmadığını belirtenler ise yüzde 29,3’lük oranla sağlıklı yaşam için herhangi bir çaba sarf etmediğini aktardı.

GENÇLER YAŞLILARA ORANLA DAHA FAZLA SPOR YAPIYOR

Araştırma sonuçlarına göre, 18 -34 yaş genç nüfusun yaşlılara oranla düzenli olarak spor yaptıkları tespit edildi. Gençlerin yüzde 29,7’sinin düzenli olarak yürüyüş yaptığı, yüzde 8,5’inin ise düzenli olarak fitness, yüzme, boks, güreş gibi sportif etkinliklere zaman ayırdıkları gözlemlendi. Araştırmada aynı zamanda eğitim düzeyinin yükselmesine paralel olarak sağlıklı yaşam için spora daha fazla önem verildiği sonucuna varıldı.

KADINLAR AZ SPOR YAPIYOR AMA DAHA SAĞLIKLI BESLENİYORLAR

Yapılan sporun kadın erkek oranlarına bakıldığında ise, kadınların yüzde 3’ünün, erkeklerin ise yüzde 6,6’sının düzenli spor yaptığı gözlemlendi. Yüzde 44,4 ile kadınların sağlıklı yaşam konusunda erkeklerden daha dikkatli ve titiz olduğunu ortaya koyan araştırmada, dikkatli olan kadınların oranı erkeklerin iki katına ulaştı. Orta veya ileri yaştakiler gençlere göre sağlıklı beslenmeye daha fazla dikkat ederken, aynı eğilim eğitim düzeyinin yükselmesine paralel olarak da görüldü. 34-55 yaş arası kitlenin hemen hemen aynı seviyede hem sağlıklı beslendiği hem de düzenli olarak spor yaptığı sonucuna varıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Çok Güzel Hareketler 2'den Cemile Canyurt'un önceki mesleği şaşırttı

2022-02-19 21:38 - MAGAZİN

Bir döneme damga vuran gazeteci Mithat Bereket, Sürmenaj hastalığıyla mücadele ediyor

2022-02-18 21:39 - MAGAZİN

Adını Feriha Koydum'un oyuncuları Hazal Kaya ve Ceyda Ateş yıllar sonra buluştu

2022-02-19 09:39 - MAGAZİN

Yuri Gorshkov görüşmeleri duyurdu!

2022-02-18 18:39 - SPOR

PFDK, Sadık Çiftpınar'a 3 maç men cezası verdi

2022-02-25 05:39 - SPOR

Esra Ersoy, kadın takipçisinin yaptığı ahlaksız teklifi ifşa etti

2022-02-19 22:38 - MAGAZİN

CHP Grup Başkanvekili Altay: Oy veren herkesin gönlündeki aday Kemal Kılıçdaroğlu

2022-02-23 16:39 - POLİTİKA

UEFA kulüpler sıralaması açıklandı! Türk takımları...

2022-02-20 14:39 - SPOR

Mahmut Özer duyurdu! Dev proje tamamlandı

2022-02-19 10:39 - EĞİTİM

'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' projesi tamamlandı! Kitap sayısı 50 milyona yükseldi

2022-02-19 12:16 - EĞİTİM

İlgili Haberler

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “CPR ve İleri Yaşam Desteği” Konulu Eğitim Düzenlendi 

10:23 - SAĞLIK

Başhekim Dr. Çağdaş Kaynak'tan Kalp Sağlığı Haftası Mesajı: "Kalbinizi Koruyun, Geleceğinize Yatırım Yapın"

10:21 - SAĞLIK

Görevi Başında Katledilen Dr. Ersin Arslan, Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü'nde Siirt'te Anıldı

14:07 - SAĞLIK

Siirt’te Kontrolden Çıkan Otomobil Evin Bahçesine Devrildi

10:27 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne Yeni Romatoloji Uzmanı Atandı

10:14 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

Baka Uraloğlu Siirt’te Vatandaşlarla Bir Araya Geldi, Esnafı Ziyaret Etti

01:10 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu’ndan AK Parti Siirt İl Başkanlığı’na Ziyaret

01:02 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu'ndan Siirt Valiliği ziyareti ve İl Koordinasyon Toplantısı

00:54 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu Siirt’te: Yeni Demiryolu ve Yol Projeleri Tanıtıldı

00:46 - GÜNDEM

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “CPR ve İleri Yaşam Desteği” Konulu Eğitim Düzenlendi 

10:23 - SAĞLIK