?>

Ayakkabı Sektörüne Kadın Eli değecek

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), kadınların ekonomiye katılımını sağlamaya yönelik yürütmüş olduğu çalışmalar kapsamında, ülkemizin önde gelen ayakkabı merkezlerinden olan Gaziantep’te ‘Saya Dikiş Eğitimi Projesi’ni hayata g

EKONOMİ - 2 yıl önce

Ayakkabı Sektörüne Kadın Eli değecek

Gaziantep

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), kadınların ekonomiye katılımını sağlamaya yönelik yürütmüş olduğu çalışmalar kapsamında, ülkemizin önde gelen ayakkabı merkezlerinden olan Gaziantep’te ‘Saya Dikiş Eğitimi Projesi’ni hayata geçiriyor.

Kadınların ayakkabı ve terlik sektöründe istihdam edilebilmelerini sağlayacak proje, GSO 17 Nolu Deriden Ayakkabı, Çizme, Bavul, Çanta ve Yan Sanayi Ürünleri İmalatı Meslek Komite Toplantısı’nda görüşülerek karara bağlandı.

Sektör temsilcileri, ayakkabı ve terlik sektörünün yetişmiş personel bulmakta güçlük çektiğinin altını çizerek, kadınlar için de yapabilecekleri bir alan olan ‘Saya Dikiş Eğitimi Projesi’ ile başlayacak sürecin “kazan kazan” anlayışı çerçevesinde kadınlar için gelir kaynağı olurken, sektörün de iş gücü ihtiyacına cevap vereceğini belirttiler.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi de toplantıda yaptığı konuşmada, Gaziantep’in ayakkabı ve terlik üretiminde bugünkü potansiyelinin çok daha üstüne çıkabilecek güce sahip olduğunu belirterek, kadınların üretimde yer almaları ile birlikte sektörün gücünün artacağını söyledi.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu tarafından GSO ev sahipliğinde dün gerçekleştirilen ‘Sanayide Kadın Eli Projesi’ne atıfta bulunan Ünverdi, “Biz her alanda kadınlarımızın temsil edilmesi, iş gücüne katılmaları, hem kendileri hem de ülke ekonomimiz için üretimin içerisinde yer almalarını istiyoruz. Dün tüm paydaşlarımızla birlikte imzaladığımız protokolün ardından bu doğrultuda başlatacağımız ‘Saya Dikiş Eğitimi Projesi’ bir başlangıç olacak ve örnek teşkil edecek. İlimizin en önemli sektörlerinden olan ayakkabı ve terlik sektörlerinde yetişmiş eleman ihtiyacı her geçen gün artıyor. Bu proje kadınlarımızın Odamız öncülüğünde alacağı eğitim sayesinde ayakkabı ve terlik sektörünün eleman ihtiyacının giderilmesi ve kadınlarımızın iş hayatına katılımlarının daha da artırılmasını sağlanacak. En önemlisi kadınlarımız meslek öğrenecek ve kendi emeğiyle kazanımlar elde edecek” diye konuştu.

Amaçlarının bu süreci tüm sektörlere yaymak olduğunun altını çizen Ünverdi, sözlerini şöyle tamamladı, “Biz projeyi başka sektörlerde de uygulayarak, İstanbul, Denizli, Bursa gibi illerimizde olduğu gibi kadınlarımızın sanayide, üretimde daha fazla yer almalarını hedefliyoruz. Artık kadın potansiyelimizi değerlendirmek ve bu gücü harekete geçirmek zorundayız” dedi.

Haber Mehmet Ali Zahteroğulları

Kaynak: vizyonhavadis.com

Haftanın Öne Çıkanları

Siirt'te Berber Fiyatlarına Zam Geldi

2023-01-03 13:26 - EKONOMİ

 Mescidi Aksa özlemini resimlerde dindiriyor

2023-01-04 16:14 - GÜNDEM

Siirt’te Temizlik İşçisi Cadde ve Sokakları Şarkı Söyleyerek Temizliyor

2023-01-03 16:57 - GÜNDEM

Siirt’in Kurtalan İlçesinde Fen Lisesi Öğrencilerine Kitap Desteği

2023-01-02 17:13 - EĞİTİM

Mis Unlu Mamulleri Teds Bakery Cafe Lounge görkemli bir şekilde açıldı

2022-12-31 15:19 - EKONOMİ

Bakan Yardımcısı Gizligider'e köprüyü sordular

2023-01-01 21:03 - POLİTİKA

Erkek Voleybol Takımımız Birinci Lig Yolunda

2023-01-02 17:12 - SPOR

252 milyonluk destek…KOSGEB, KOBİ’lerin yanında!

2022-12-30 15:04 - EKONOMİ

Memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

2023-01-03 15:40 - EKONOMİ

Tükenmez’den Kurtalan Kaymakamlığına ziyaret

2023-01-04 16:18 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Şanlıurfa’da Mart Ayında Elektrik Tüketimi Son 3 Yılın En Yüksek Seviyesine Ulaştı…  

09:37 - EKONOMİ

Dicle Elektrik’ten Kadın İstihdamına Katkı: 12 Yılda Kadın Çalışan Sayısı Yüzde 563 Oranında Arttı

10:50 - EKONOMİ

TEDB Siirt Temsilcisi Ömer Faruk Sevgi, İmar Sorunlarını Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Kemal Kızılkaya'ya Aktardı

11:22 - EKONOMİ

Siirt'e Yeni Spor ve Gençlik Yatırımları Geliyor

09:54 - EKONOMİ

Siirt'te Ekmek Fiyatlarına Yüzde 25 Zam

16:22 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

Baka Uraloğlu Siirt’te Vatandaşlarla Bir Araya Geldi, Esnafı Ziyaret Etti

01:10 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu’ndan AK Parti Siirt İl Başkanlığı’na Ziyaret

01:02 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu'ndan Siirt Valiliği ziyareti ve İl Koordinasyon Toplantısı

00:54 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu Siirt’te: Yeni Demiryolu ve Yol Projeleri Tanıtıldı

00:46 - GÜNDEM

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “CPR ve İleri Yaşam Desteği” Konulu Eğitim Düzenlendi 

10:23 - SAĞLIK