?>

Bir kötü haber daha Giresundan geldi!

Giresun'da metil alkol zehirlenmesi nedeniyle tedavi gören 6 kişiden 1'i yaşamını yitirdi. İl Sağlık Müdürü Muhammet Bulut, 2 kişinin taburcu edildiğini, 3 kişinin ise halen yoğun bakımda tedavilerinin sürdüğünü açıkladı.

GÜNDEM - 3 yıl önce

Giresun'da metil alkol zehirlenmesi nedeniyle tedavi altına alınan 6 kişiden 1'inin hayatını kaybettiği bildirildi.İl Sağlık Müdürü Muhammet Bulut, yaptığı yazılı açıklamada, sahte içki tüketiminden 5 saat sonraki süreçte koordinasyon, algı ve muhakemede belirgin bozulma, akılcı düşünme yeteneklerini kaybetme belirtilerinin görüldüğünü ifade etti.Zehirlenme belirtilerinin 10-24 saat sonra görülmeye başlandığına dikkati çeken Bulut, en sık görülen zehirlenme belirtilerinin bilinç bulanıklığı, denge ve hareket bozukluğu, baş ağrısı, bulantı, kusma, şiddetli karın ağrısı, sırt, kol ve bacaklarda ağrı, görme bozukluğu, çift görme, görme keskinliğinde azalma ve körlük olduğunun altını çizdi.

"3 HASTA YOĞUN BAKIMDA"Erken dönemde tedavi edilmeyen hastalarda alkol alımından yaklaşık 30 saat sonra ciddi metabolik asidoz gelişerek koma ve ölümün gerçekleşebildiği bilgisini veren Bulut, şunları kaydetti:"İlimizde 23 Aralık 2021 tarihinden itibaren 6 hastamız metil alkol zehirlenmesi nedeniyle Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Özel Ada Hastanesine başvurmuştur. Hastane izlenimlerinde genel durumları düzelen 2 hastamız taburcu edilmiştir. 3 hastamız halen yoğun bakımda takip edilmekte olup yoğun bakımdaki 1 hastamızın genel durumu kötü olduğu için solunum cihazına bağlı olarak takip edilmektedir. Yoğun bakımda takip ve tedavi desteğimize rağmen ne yazık ki 1 hastamızı kaybettik."Alkol tükettikten sonra zehirlenme belirtileri gelişen vatandaşların mutlaka en kısa süre içerisinde en yakın sağlık kuruluşuna başvurması gerektiğine vurgu yapan Bulut, enken tanı ve tedavinin hayat kurtarıcı olduğunu vurguladı.

KAYNAK : AA
Haftanın Öne Çıkanları

Merakla beklenen Bergen filminin ilk fragmanı yayınlandı

2021-12-24 08:31 - MAGAZİN

Aygün Aydın, 'Sana neden escort diyorlar?' sorusuna verdiği cevapla gündem oldu!

2021-12-28 18:02 - MAGAZİN

Sıla Türkoğlu ve Halil İbrahim Ceyhan cephesinde sürpriz gelişme

2021-12-25 17:32 - MAGAZİN

Seks Müzesi paylaşımı başına bela oldu! Hapis yolu göründü

2021-12-25 23:32 - MAGAZİN

'Kimse aşkımızı sorgulamasın' diyen Cem Adrian'dan, Didem Soydan'la kucak kucağa

2021-12-24 12:32 - MAGAZİN

Yalan Dünya dizisinin Orçun'u Bartu Küçükçağlayan sahneye etekle çıktı

2021-12-28 22:02 - MAGAZİN

Yeni sevgilisiyle ilk kez el ele görüntülendi

2021-12-25 21:32 - MAGAZİN

Gülçin Ergül New York Times Square'de

2021-12-28 20:02 - MAGAZİN

Burcu Esmersoy, 15 yaş küçük sevgilisi ile ilk kez el ele görüntülendi

2021-12-25 23:02 - MAGAZİN

ZTK 5'inci Turu'nda perşembe günü görev yapacak hakemler belli oldu

2021-12-28 11:02 - SPOR

İlgili Haberler

Siirt’te Halay Başı Kavgası: Düğünde Başlayan Tartışma Hastaneye Taşındı, 5 Yaralı

10:23 - GÜNDEM

Vali Ve Belediye Başkan V. Kemal Kızılkaya’nın ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı’ Mesajı

10:06 - GÜNDEM

Siirt’te 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlanacak

23:40 - GÜNDEM

Siirt’te ot toplarken kayalıklardan düşen adam hayatını kaybetti

15:13 - GÜNDEM

Siirt’te GAP Destekli Sera Projesiyle Üreticilere Ziyaret

15:10 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Siirt’in Şifalı Bitkisi Işkın ABD’de Araştırmalara Konu Oldu

10:35 - EKONOMİ

Siirt’te Halay Başı Kavgası: Düğünde Başlayan Tartışma Hastaneye Taşındı, 5 Yaralı

10:23 - GÜNDEM

Vali Ve Belediye Başkan V. Kemal Kızılkaya’nın ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı’ Mesajı

10:06 - GÜNDEM

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde İntörn Hekimlere Sütur Eğitimi Verildi

23:49 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Hasta Ziyaretleri Gerçekleştirildi

23:46 - SAĞLIK