?>

COVID-19'a karşı geliştirilen burun spreyi KKTC'de üretiliyor

Yakın Doğu Üniversitesi, proje ve patent ortağı olduğu koruyucu burun spreyini KKTC’de üretmek için İtalyan MAGI Group’la anlaşma imzaladı. Prosedürün tamamlanması sonrası İtalya’nın ardından KKTC, Türkiye ve Türki Cumhuriyetlerde COVID-19’la mücadelede kullanıma sunulacak.

SAĞLIK - 4 yıl önce

KKTC (İGFA) - Yakın Doğu Üniversitesi, COVID-19’a neden olan SARS-CoV-2’nin hücrelere bulaşmasını önlemek amacıyla geliştirilmesinde proje ortağı olduğu koruyucu burun spreyini, İtalya'nın ardından Türkiye, KKTC ve Türki Cumhuriyetlerinde kullanıma sunmak için İtalyan MAGI Group’la protokol imzaladı. Tamamen doğal bileşenlerden üretilen koruyucu burun spreyini, ilk etapta KKTC’de üretecek olan Yakın Doğu Üniversitesi, üretimi Türkiye’ye de taşımayı hedefliyor. 

Burun ve ağız yoluyla uygulanabilen koruyucu sprey, bir yandan SARS-CoV-2’nin üst solunum yolundaki hücrelere bağlanmasını engelleyip diğer yandan antiviral etkisi ile virüsleri öldürerek çift yönlü bir koruma sağlıyor. Koruyucu burun spreyi, SARS-CoV-2 dışındaki virüslere karşı da etkili. 

Zeytin yaprağı özünden elde edilen, doğal içerikli bir ürün olan koruyucu burun spreyi, burun ve ağız yoluyla uygulanan, reseptör bloke edici, anti-viral ve anti-oksidan özellikler taşıyor. Spreyin, İtalya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yapılan laboratuvar ve insan deneylerinde hücrelere toksik etki yaratmadığı, SARS-CoV-2’yi inhibe ettiği ve yan etkisi olmadığı belirlendi. 

Yakın Doğu Üniversitesi’nin geliştirilme sürecinde yer aldığı koruyucu burun spreyinin, COVID-19’la mücadelede önemli bir katkı yarattığını söyleyen Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, geliştirme ve test edilme aşamalarında proje ortağı oldukları Koruyucu Burun Spreyini Üniversite 4.0 vizyonuyla üreterek, Türk halkının kullanımına sunmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.  

Haftanın Öne Çıkanları

Başika'da roketli saldırı: 1 asker şehit, 1 çocuk yaralı!

2021-04-14 23:53 - GÜNDEM

Şeyh Faraç cami ibadete açıldı

2021-04-14 13:26 - YAŞAM

Kilitli parke taşı döşeme işleri yaptırılacak  

2021-04-15 21:53 - YAŞAM

Gemlikli şehidin kızı da artık polis

2021-04-10 18:09 - GÜNDEM

Anne kız lösemiyi birlikte yendi

2021-04-12 18:19 - SAĞLIK

EVİN ODUNLUĞUNDA ÇIKAN YANGIN KORKUTTU

2021-04-13 12:29 - YAŞAM

PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu

2021-04-09 19:18 - ASAYİŞ

16 derslikli okul binası yaptırılacak

2021-04-09 17:25 - YAŞAM

Şeyh Faraç cami ibadete açıldı

2021-04-13 12:27 - YAŞAM

BÖLGE GAZETECİLERİ HASANKEYF’TE TOPLANDI 

2021-04-13 12:31 - YAŞAM

İlgili Haberler

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde İntörn Hekimlere Sütur Eğitimi Verildi

23:49 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Hasta Ziyaretleri Gerçekleştirildi

23:46 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “CPR ve İleri Yaşam Desteği” Konulu Eğitim Düzenlendi 

10:23 - SAĞLIK

Başhekim Dr. Çağdaş Kaynak'tan Kalp Sağlığı Haftası Mesajı: "Kalbinizi Koruyun, Geleceğinize Yatırım Yapın"

10:21 - SAĞLIK

Görevi Başında Katledilen Dr. Ersin Arslan, Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü'nde Siirt'te Anıldı

14:07 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

Siirt’in Şifalı Bitkisi Işkın ABD’de Araştırmalara Konu Oldu

10:35 - EKONOMİ

Siirt’te Halay Başı Kavgası: Düğünde Başlayan Tartışma Hastaneye Taşındı, 5 Yaralı

10:23 - GÜNDEM

Vali Ve Belediye Başkan V. Kemal Kızılkaya’nın ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı’ Mesajı

10:06 - GÜNDEM

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde İntörn Hekimlere Sütur Eğitimi Verildi

23:49 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Hasta Ziyaretleri Gerçekleştirildi

23:46 - SAĞLIK