?>

Denizli Kent Konseyi'nin çevrim içi 'otizm' farkındalığı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, 'Sivil Toplumu Konuşuyoruz' adlı çevrim içi etkinliğinde Denizli Otizm Derneği Başkanı Burcu Bilik'i ağırladı. Otizmin bir hastalık olmadığına dikkat çeken Bilik, otizmli bireylerin yaşadıkları sorunlar ve çözüm önerileri anlattı.

SAĞLIK - 4 yıl önce

DENİZLİ (İGFA) - Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi tarafında online olarak düzenlenen programlara bir yenisi daha eklendi. "Sivil Toplumu Konuşuyoruz" adlı program ile Denizli'de bulunan sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarının ele alındığı söyleşinin konuğu Denizli Otizm Derneği Başkanı Burcu Bilik oldu. Online gerçekleşen programa Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Denizli Otizm Derneği Başkanı Burcu Bilik ve davetliler katıldı. Pandemi süreciyle birlikte birçok dönüşüm ve değişim yaşandığını söyleyen Kent Konseyi Başkanı Değirmenci, Kent Konseyi olarak 1 yıldan bu yana çalışmaların online bir şekilde başarıyla sürdürüldüğüne dikkati çekti.

'54 çocukta bir otizm görülüyor'

Otizmin bir hastalık olmadığına dikkati çeken Denizli Otizm Derneği Başkanı Burcu Bilik ise, otizm ile ilgili bilgileri katılımcılarla paylaştı. 'Otizm bir farklılıktır" diyen Bilik, "Otizmli bireyler eğitim, sosyal yaşama katılım, istihdam gibi yaşamın her alanında sistematik olarak ayrımcılığa uğruyor. Otizmli bireylerin toplumsal iletişim ve etkileşimde güçlükler yaşamaması adına faaliyetler gösteriyoruz" dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Shakira'nın yeni imajı takipçilerini hayran bıraktı

2021-02-07 13:59 - MAGAZİN

Erzincan Refahiye refaha kavuşuyor

2021-02-06 09:34 - GÜNDEM

Bursa'da Mollaarap 'riskli alan' ilan edildi

2021-02-07 09:27 - GÜNDEM

Lemos, PFDK'ya sevk edildi

2021-02-10 16:19 - SPOR

Seren Serengil'in son hali şaşırttı

2021-02-07 15:34 - MAGAZİN

Diyarbakır Otogarı taşınıyor iddiası

2021-02-08 17:47 - GÜNDEM

Aslışah Alkoçlar ve Kaan Demirağ dünyaevine girdi

2021-02-06 09:52 - MAGAZİN

Hikmet Karaman Ankaragücü'nde

2021-02-10 16:21 - SPOR

Nefesler tutuldu derbinin ilk 11'leri belli oldu

2021-02-06 18:26 - SPOR

Beşiktaş, Atiba'yı bırakmak istemiyor

2021-02-10 13:49 - SPOR

İlgili Haberler

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde İntörn Hekimlere Sütur Eğitimi Verildi

23:49 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Hasta Ziyaretleri Gerçekleştirildi

23:46 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “CPR ve İleri Yaşam Desteği” Konulu Eğitim Düzenlendi 

10:23 - SAĞLIK

Başhekim Dr. Çağdaş Kaynak'tan Kalp Sağlığı Haftası Mesajı: "Kalbinizi Koruyun, Geleceğinize Yatırım Yapın"

10:21 - SAĞLIK

Görevi Başında Katledilen Dr. Ersin Arslan, Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü'nde Siirt'te Anıldı

14:07 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

Siirt’in Şifalı Bitkisi Işkın ABD’de Araştırmalara Konu Oldu

10:35 - EKONOMİ

Siirt’te Halay Başı Kavgası: Düğünde Başlayan Tartışma Hastaneye Taşındı, 5 Yaralı

10:23 - GÜNDEM

Vali Ve Belediye Başkan V. Kemal Kızılkaya’nın ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı’ Mesajı

10:06 - GÜNDEM

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde İntörn Hekimlere Sütur Eğitimi Verildi

23:49 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Hasta Ziyaretleri Gerçekleştirildi

23:46 - SAĞLIK