?>

GSO’da yenilik vurgusu yapıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Kasım Ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkan Yardımcısı İbrahim Vedat Topçuoğlu Başkanlığında, gerçekleştirildi.

EKONOMİ - 1 yıl önce

Meclis toplantısında, kent ve ülke ekonomisindeki güncel gelişmeler, iç piyasa ve dış ticarette öne çıkan konu başlıkları, sektörlerden gelen sorunlar değerlendirilerek iş dünyasının talepleri, görüş ve önerileri istişare edildi.

GSO MECLİS BAŞKAN YARDIMCISI İBRAHİM VEDAT TOPÇUOĞLU

Toplantının açılış konuşmasını yapan GSO Meclis Başkan Yardımcısı İbrahim Vedat Topçuoğlu, küresel ekonomide yaşanan sorunlara işaret ederek, ‘’Bu süreçte atacağımız adımları iki kere düşünmemiz gerekiyor. Her zorluğa rağmen işimize odaklanarak önümüze bakmalıyız. Çok çalışarak, üreterek ve yenilikler yaparak hedeflerimize ulaşabiliriz’’ diye konuştu.

GSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi de konuşmasında, Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi’nde (GSO-MEM) işletmelere yönelik uluslararası standartlarda karbon ayak izi hesaplama hizmetine başladıklarını belirterek, “2026 yılında ihracatta karşımıza çıkacak olan sınırda karbon düzenlemesine şimdiden hazır olmak için, firmalarımızı karbon ayak izi hesaplama, raporlama ve yol haritalarını belirlemek üzere GSO-MEM’e bekliyoruz’’ dedi.

Meclis üyelerine yürütülen çalışmalar ve ihracat rakamları hakkında bilgiler veren Ünverdi, ‘’Gaziantep 2023 yılı Ocak-Ekim döneminde 8 milyar 223 milyon 79 bin dolar ihracat ile ilk 10 il içerisinde ihracatta 6. sırada yer almıştır. İhracatın İthalatı karşılama oranı yüzde 144 olarak gerçekleşmiştir. Bu döneminde yapılan ihracatın sektörlere göre dağılımında 1. sırada yüzde 34,9 ile tekstil ürünleri, 2. sırada yüzde 34,7 ile tarımsal sanayi ve hububat ürünleri, 3. sırada ise yüzde 11,0 ile kimya ve plastik ürünleri yer almaktadır’’ diye konuştu.

Üretim ve ihracatının önemine özellikle vurgu yapan Ünverdi, ‘’ İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından gerçekleştirilen İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2022 araştırmasına göre; Gazi şehrimizden 35 firmamız listede yer aldı. İSO 500’deki 28 firma ile birlikte İSO 1000 listesindeki Gaziantepli firma sayımız 63 oldu. Bu başarıda emeği olan, ihracatımızı artırarak hem şehir hem de ülke ekonomisine katkıda bulunan tüm firmalarımızı yürekten kutluyorum. Bu anlamda sizleri 11 Aralık Pazartesi günü gerçekleştireceğimiz Gaziantep’in Yıldızları Ödül Törenimize davet ediyorum’’ şeklinde konuştu.

GSO Kasım Ayı Meclis Toplantısı, meclis üyelerinin görüş ve önerilerini dile getirmelerinin ardından sona erdi

Kaynak: KentHaber27.com

Haftanın Öne Çıkanları

Siirt’te Heyelan Nedeniyle Kapanan Yollar Ulaşıma Açıldı

2023-11-21 14:23 - YAŞAM

Türk Kızılay Siirt Şube Başkanı Nihat Altunç, kalp krizi geçirdi

2023-11-19 10:57 - SAĞLIK

Haz ailesini. mutlu günü…

2023-11-19 11:56 - YAŞAM

Siirtli Genç Futbolcu Abdullah Yeyrek Milli Takım Kampına Davet Edildi

2023-11-16 10:51 - SPOR

SANKO Hastanesi’nden 'Bilinçli Anneler, Sağlıklı Yarınlar Projesi'

2023-11-21 10:25 - EĞİTİM

Gaziantep çevre yolunda feci kaza. Ortalık savaş alanına döndü!

2023-11-17 10:05 - ASAYİŞ

AK Parti Siirt Milletvekili Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir araya geldi

2023-11-17 11:30 - POLİTİKA

Siirt Pervari Geçittepe Grup Köy Yolu Aşırı Kardan Ötürü Kapandı

2023-11-21 13:21 - YAŞAM

Teknik Direktör Kalafatoğlu; “Büyük bir aşama kaydederek iyi bir hava yakaladık” 

2023-11-17 11:23 - SPOR

Siirt AK Parti Eski Kadın Kolları Başkanı Av. Ayşe Ekinci Dülek’ten Teşekkür Mesajı

2023-11-18 21:29 - POLİTİKA

İlgili Haberler

Şanlıurfa’da Mart Ayında Elektrik Tüketimi Son 3 Yılın En Yüksek Seviyesine Ulaştı…  

09:37 - EKONOMİ

Dicle Elektrik’ten Kadın İstihdamına Katkı: 12 Yılda Kadın Çalışan Sayısı Yüzde 563 Oranında Arttı

10:50 - EKONOMİ

TEDB Siirt Temsilcisi Ömer Faruk Sevgi, İmar Sorunlarını Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Kemal Kızılkaya'ya Aktardı

11:22 - EKONOMİ

Siirt'e Yeni Spor ve Gençlik Yatırımları Geliyor

09:54 - EKONOMİ

Siirt'te Ekmek Fiyatlarına Yüzde 25 Zam

16:22 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

Baka Uraloğlu Siirt’te Vatandaşlarla Bir Araya Geldi, Esnafı Ziyaret Etti

01:10 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu’ndan AK Parti Siirt İl Başkanlığı’na Ziyaret

01:02 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu'ndan Siirt Valiliği ziyareti ve İl Koordinasyon Toplantısı

00:54 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu Siirt’te: Yeni Demiryolu ve Yol Projeleri Tanıtıldı

00:46 - GÜNDEM

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “CPR ve İleri Yaşam Desteği” Konulu Eğitim Düzenlendi 

10:23 - SAĞLIK