?>

İstanbul Üsküdar'da katledilen ağaçların yerine yenileri dikildi

İstanbul'da Üsküdar Kız Kulesi Salacak sahilde 17 Mart gecesi polis ve zabıta ekipleri şüpheli bazı kişileri ağaçları keserken suçüstü yakalamıştı. Üsküdar Belediyesi akça ağaçlarının yerine bugün yenilerini dikti.

GÜNDEM - 4 yıl önce

İSTANBUL (İGFA) - Üsküdar sahilinde önceki hafta kimlikleri sonradan belirlenen 5 kişinin çınar ağaçlarını katletmesi sonrasında yerlerine yenileri dikildi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ile birlikte, Üsküdarlı vatandaşlar ve çocukların katıldığı etkinlikte ağaçlara su ve toprak attı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, söz konusu çınarların yerine 4 tane büyük çınar diktiklerini belirterek, "Ağaçları yerine dikiyoruz. Çınarlarımız derken büyüklerimiz bu sosyal destek grupları var. Vefa grubu. Bu pandemi sürecinde de büyüklerimize gerçekten çok hizmet ettiler. Teşkilatımız, polislerimiz başta olmak üzere zabıta teşkilatımız, tüm kamu kurumlarındaki çalışan personel arkadaşlarımız Vefa Destek Grubu'nu oluşturuyor. Bu büyüklerimiz de evlerindeki ihtiyaçlarını temin sadece bir ekip çalıştı. Bu çınlarımızla hem biz de bir teşekkür edelim diye çınarlarımızla birlikte burada çınarlarımızı tekrar dikmiş olduk. İnşallah hızlıca büyüyecek. Zaten oldukça büyük ağaçlar. Güzel Salacak sahilimiz eski görüntüsüne kavuşacaklar" diye konuştu. 

Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ise, ağaç katliamıyla ilgili adli ve idari tahkikatın sürdüğünü kaydetti. Ağaçların yerine hiç zaman kaybetmeden mevsim şartlarında dikkate alarak bugün yeni çınarlar diktiklerini belirten Kaymakam Demiryürek, toprakla buluşmasını sağladıkları ağaçların gölgesinde nice nesillerin yetişmesini ifade etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Koca: Bazı kayıplar da zafer çok yakınken verilir

2021-03-21 17:57 - GÜNDEM

Kocaeli Halk Kürsüsü ilk genel kurulunu yaptı

2021-03-22 08:48 - GÜNDEM

Borsada işlemler ikinci kez durduruldu!

2021-03-22 12:16 - EKONOMİ

Ortopedik Protez ve Ortez teknikerleri kadro istiyor! (Özel Haber)

2021-03-26 17:08 - SAĞLIK

Twitter'ın ilk tweet'ini 2,9 milyon dolara aldı!

2021-03-23 14:10 - DÜNYA

"COVID-19 sonradan da kalıcı etki bırakıyor"

2021-03-23 12:00 - SAĞLIK

Kılıçdaroğlu Bursa'dan gençlere seslendi

2021-03-26 16:16 - POLİTİKA

Kılıçdaroğlu'ndan İstanbul Sözleşmesi tepkisi

2021-03-23 14:23 - POLİTİKA

Akşener: "Yetki aşımı milletimiz için hak gaspıdır"

2021-03-23 11:02 - POLİTİKA

ABD Dışişleri Bakanı'ndan 'Türkiye' açıklaması

2021-03-23 14:05 - DÜNYA

İlgili Haberler

Baka Uraloğlu Siirt’te Vatandaşlarla Bir Araya Geldi, Esnafı Ziyaret Etti

01:10 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu’ndan AK Parti Siirt İl Başkanlığı’na Ziyaret

01:02 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu'ndan Siirt Valiliği ziyareti ve İl Koordinasyon Toplantısı

00:54 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu Siirt’te: Yeni Demiryolu ve Yol Projeleri Tanıtıldı

00:46 - GÜNDEM

Siirt’te Asfalt Çalışmaları Başladı

09:53 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Baka Uraloğlu Siirt’te Vatandaşlarla Bir Araya Geldi, Esnafı Ziyaret Etti

01:10 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu’ndan AK Parti Siirt İl Başkanlığı’na Ziyaret

01:02 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu'ndan Siirt Valiliği ziyareti ve İl Koordinasyon Toplantısı

00:54 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu Siirt’te: Yeni Demiryolu ve Yol Projeleri Tanıtıldı

00:46 - GÜNDEM

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “CPR ve İleri Yaşam Desteği” Konulu Eğitim Düzenlendi 

10:23 - SAĞLIK