?>

Kocaeli Körfez Emek Gençliği’nden işçilerle anket

Körfez Emek Gençliği’nin genç işçilerle yaptığı ankete göre gençler borçlarla boğuşuyor, düzenli beslenemiyor, gelecek planı yapamıyor.

GÜNDEM - 4 yıl önce

KOCAELİ (İGFA)- Metal, petrokimya, hizmet, depo, lojistik, liman, inşaat gibi 8 farklı iş kolundan 17-30 yaş arası 70 genç ile yapılan ankette çıkan sonuçlar genç işçilerin yaşanan bu kriz koşullarındaki yaşam standartlarını gözler önüne seriyor. Ankete katılan işçilerin yüzde 57’sinin işyerlerinde pandemiden sonra da herhangi bir değişiklik olmadı. Pandemi öncesindeki çalışma saatleri, izin günleri, mola süreleri aynı şekilde kaldı. Salgının resmi olarak açıklanmasından bir hafta sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 100 milyar liralık ekonomik destek paketinden emekçilere düşen ise 2 milyar liraydı. Ankete katılan işçilerin yüzde 81.4’ü, ekonomik destek paketinden yararlanamadığını belirtti. Körfez Emek Gençliği tarafından yapılan açıklamada, kriz koşulları ile birleşen salgının yarattığı ekonomik sıkışmışlık genç işçiler içerisinde de apaçık kendini gösterdiği ve her gün gelen yeni zamlar ücretleri gelmeden eritir durumda olduğu söylendi. Genç işçilerin yüzde 81,5’inin ücretlerinin temel ihtiyaçlarını karşılamadığını söylemesi de bu gerçekliğin somut örneğini veriyor.

‘SADECE YÜZDE 3’Ü YAŞAM KOŞULLARINI İYİ BULUYOR’

Ankete katılan genç işçilerin sadece yüzde 3’ünün ülkedeki yaşam koşullarını iyi bulduğunu açıklayan Körfez Emek Gençliği, anketimize katılan genç işçilerin yüzde 77’sinin Türkiye’de herhangi bir partinin gençliğe yönelik politikaları olduğunu düşünmediğini kaydetti.  "Patronlar ve hükümet kendi çıkarlarını savunmak için birlikte ve örgütlü hareket ediyorsa, bizler de kendi taleplerimiz, yaşam hakkımız için birlik olup örgütlenmek zorundayız" diyen gençler, "Bunun için bu 1 Mayıs’ta bulunduğumuz her yerde yan yana gelmeli, taleplerimizi hep birlikte haykırmalıyız. İş, eğitim, gelecek, gençlik hiçbirinden vazgeçmeyecek” çağrısında bulundu.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da 'Pir Aziz'e vefa

2021-04-22 11:49 - GÜNDEM

İhata duvarı yaptırılacak

2021-04-20 21:09 - YAŞAM

Temizlik hırdavat malzeme satın alınacaktır

2021-04-22 23:34 - YAŞAM

COVID-19'a karşı 'Ozon' tedavisi

2021-04-22 08:46 - SAĞLIK

"23 Nisan'ı yönetmen koltuğunda kutlamak isterim"

2021-04-22 18:22 - MAGAZİN

Ayak Tenis Federasyonu iddialı geliyor

2021-04-26 12:00 - SPOR

Türk yapımı film, Moskova'da dünya prömiyeri yapacak

2021-04-20 11:27 - MAGAZİN

Siirt Belediyesi PERSONEL ALIMI MÜLAKAT SONUÇLARI AÇIKLANDI

2021-04-23 14:22 - GÜNDEM

Bakan Akar: "Karada 400, havada 60'tan fazla hedef etkisiz hale getirildi"

2021-04-24 19:10 - ASAYİŞ

SİHA'ların yeni vurucu gücü MAM-T göreve hazır

2021-04-23 10:45 - TEKNOLOJİ

İlgili Haberler

Siirt’te ot toplarken kayalıklardan düşen adam hayatını kaybetti

15:13 - GÜNDEM

Siirt’te GAP Destekli Sera Projesiyle Üreticilere Ziyaret

15:10 - GÜNDEM

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak Hakkında Soruşturma

12:57 - GÜNDEM

Kooperatiflere 1 Milyon TL'ye Kadar Hibe Desteği Başladı

10:42 - GÜNDEM

Baka Uraloğlu Siirt’te Vatandaşlarla Bir Araya Geldi, Esnafı Ziyaret Etti

01:10 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Siirt’te ot toplarken kayalıklardan düşen adam hayatını kaybetti

15:13 - GÜNDEM

Siirt’te GAP Destekli Sera Projesiyle Üreticilere Ziyaret

15:10 - GÜNDEM

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak Hakkında Soruşturma

12:57 - GÜNDEM

Siirt'te 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda Ücretsiz Wi-Fi Hizmeti Başladı

10:48 - TEKNOLOJİ

Kooperatiflere 1 Milyon TL'ye Kadar Hibe Desteği Başladı

10:42 - GÜNDEM