?>

Lübnan, Bahreyn'e "hakaret" içeren etkinliklere izin vermedi

Lübnan yönetiminin, başkent Beyrut'ta bir otelde düzenlenecek iki etkinliğe, Bahreyn'e "hakaret" içerdikleri gerekçesiyle engel olduğu bildirildi.

DÜNYA - 3 yıl önce

Lübnan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 11 ve 14 Şubat tarihlerinde bir otelde "Bahreyn Devriminde Siyasetçinin Hakkı", "Bahreyn Adaletsiz ve Karanlık" temalı iki etkinlik düzenleneceği yönünde bilginin Bakanlığa ulaştığı belirtildi.

Etkinliğin kim tarafından düzenleneceği belirtilmeyen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Lübnan İçişleri Bakanı Bessam Mevlevi, Başbakan Necib Mikati ile istişare ederek, güvenlik birimlerine talimat gönderdi ve yasal izin alınmayan bu etkinliklerin düzenlenmemesi gerektiği konusunda otel yönetiminin derhal bilgilendirilmesini talep etti."

Organizatörler ve davetliler hakkında bilgi toplamak için gerekli tüm tedbirlerin alındığına dikkat çekilen açıklamada, söz konusu etkinliklerin gerçekleşmesi halinde Bahreyn resmi makamları ve Körfez ülkelerine hakaret içereceğinin öngörüldüğü aktarıldı.

Açıklamada, bu etkinliklerin, Arap ülkelerine herhangi bir fiili ve sözlü saldırı girişiminde bulunulmasını önlemek için tüm tedbirlerin alınmasını öneren Kuveyt'in Lübnan-Körfez ilişkilerini güçlendirmeye yönelik resmi çabalarını engelleyeceği vurgulandı.

Bahreyn'deki yasaklı muhalif hareket El-Vifak, "barışçıl halk hareketinin" 11. yılı münasebetiyle "Bahreyn adaletsiz ve karanlık" başlığıyla bir etkinlik düzenleyeceğini duyurmuştu.

LÜBNAN-KÖRFEZ KRİZİ VE KUVEYT'İN ARA BULUCULUĞU

Eski Enformasyon Bakanı George Kardahi, 27 Ekim 2021'de yayımlanan bir televizyon programında, Yemen'deki tutumu nedeniyle Suudi Arabistan'a yönelik suçlayıcı ifadeler kullanmıştı.

Açıklamalarıyla diplomatik krize yol açan Kardahi ise 3 Aralık 2021'de görevinden istifa etmişti. Ancak Kardahi'nin istifasına rağmen Körfez ülkeleri, Lübnan ile diplomatik ilişkilerini yeniden tesis etmedi.

Bu gerilimin ardından Beyrut'a 22-23 Ocak'ta ilk üst düzey ziyareti gerçekleştiren Kuveyt Dışişleri Bakanı Ahmed Nasır es-Sabah, Lübnan ile Körfez ülkeleri arasındaki ilişkilerin yeniden tesisi için önerilerin bulunduğu bir mesajı yetkililere ilettiğini söylemiş ancak mesajın içeriğine dair detay vermemişti.

Yerel medyada yayımlanan haberlerde Sabah'ın, Körfez-Lübnan ilişkilerinin yeniden tesisi için ilettiği mesajda bazı şartların öne sürüldüğü aktarılmıştı.

Mesajda, "Hizbullah'ın silahsızlandırılması, Lübnan ordusu ve güvenlik güçlerinin tüm liman ve sınır kapılarını denetimine alması, Körfez ile Lübnan arasında güvenlik iş birliğinin yapılması, 1989'da imzalanan Taif Anlaşması'nın tüm maddelerinin yerine getirilmesi, Lübnan'daki seçimlerin vaktinde yapılması ve Körfez ülkelerine herhangi bir fiili ve sözlü saldırı girişiminde bulunulmaması" gibi maddelerin yer aldığı iddia edilmişti.

KAYNAK : AA
Haftanın Öne Çıkanları

Trezeguet ve Pizzi resmen Başakşehir'de

2022-02-08 18:10 - SPOR

Alpaslan'ın neden kadro dışı kaldığı ortaya çıktı! Hoca odadan kovdu

2022-02-08 11:38 - SPOR

Zorbay Küçük yine hedefte! Kasımpaşalı Ertuğrul'dan kıyameti koparacak sözler

2022-02-05 19:11 - SPOR

Sihirli Annem'in 'Ceren'i Gizem Güven, futbolcu eşiyle boşanma kararı aldı

2022-02-10 00:13 - MAGAZİN

2 sene önce ayrılan Hande Erçel ve Murat Dalkılıç maçta pişti oldu

2022-02-09 11:11 - MAGAZİN

Ümit Şengül: Hakem maçın önüne geçti

2022-02-05 20:11 - SPOR

CHP'li Gürsel Tekin, spiker Mehtap Özkan'la evleniyor

2022-02-04 23:37 - YAŞAM

Maça damga vuran olay! Felipe Melo ve Diego Ribas birbirine girdi

2022-02-08 10:38 - SPOR

Fenerbahçe maçı öncesi koronavirüs şoku!

2022-02-08 14:38 - SPOR

Yıllardır hastalıkla mücadele eden Arda Kural'ın son hali olay: Posta Ferit geri döndü

2022-02-06 10:37 - MAGAZİN

İlgili Haberler

Siirt Barosu’ndan Ceza Hukuku Eğitimi

13:59 - DÜNYA

Erdoğan-Putin zirvesinin başlamasına dakikalar kaldı

12:50 - DÜNYA

Hacı adayları Arafat'a intikal ediyor

11:55 - DÜNYA

OECD toplantısında Gaziantep Büyükşehir’e övgü!

15:56 - DÜNYA

İlk sonuçlar dünya basınında: Erdoğan liderliği elinde tutuyor

20:27 - DÜNYA

Günün Manşetleri

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde İntörn Hekimlere Sütur Eğitimi Verildi

23:49 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Hasta Ziyaretleri Gerçekleştirildi

23:46 - SAĞLIK

Siirt’te 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlanacak

23:40 - GÜNDEM

Siirt Havalimanı 2025 Yaz Uçuş Tarifesi Yayınlandı

23:34 - YAŞAM

Siirt’te ot toplarken kayalıklardan düşen adam hayatını kaybetti

15:13 - GÜNDEM