?>

Mahir Ünal'dan ittifak itirafı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM - 4 yıl önce

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Mahir Ünal, ittifak iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, 'CHP-HDP'yi ayrı bir yerde, İYİ Parti-Saadet Partisi'ni ayrı bir yerde tutuyorum. Türkiye'nin yanında duran kim varsa onunla konuşuruz' ifadelerini kullandı.

Ünal ayrıca, 'Cumhurbaşkanımızın oyu yüzde 52'nin altına, AK Parti'nin oyu yüzde 40'ın altına düşmedi.' dedi.

Mahir Ünal'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Şimdi öncelikle bu militan tartışması yeni bir şey değil. Bir takım gayrimeşruluk iddialarının, ötekileştirme iddialarının olduğu, milletin halk oylamasıyla seçilmiş süreci gayri meşru ilan ettiği iddialar. Mustafa Kemal Atatürk, asıl olan iç cephedir diyor. İç cephe sağlam olduğu sürece bir memleketin yıkılması söz konusu olamaz. 5. Kol faaliyeti ile dediğimiz şey İspanya savaşı sırasında atfediliyor. Generalin yaptığı propaganda, işgal hazırlığı süreci, 5. Kol olarak adlandırılıyor. Kurumların meşrutiyetini tartışmaya açma sürecine 5. Kol diyoruz. Kılıçdaroğlu bu faaliyeti uzunca süredir yürütüyor.

Demokrasi dediğimiz şey milletin temsilcileri aracılığı ile yönetmesidir. Milletin seçtiği yönetmeyecek kim yönetecek. Sen nasıl oluyor da seçilmiş meşru hükümeti sorgularsın. Tabi ki cumhurbaşkanından talimat alacaklar. Valiler cumhurbaşkanlığının temsilcisidir. Sözde ifadesini cumhurbaşkanı için kullandılar. Şimdi valilere de militan dediler. Bunun adı iç cepheyi yıkma çalışmasıdır.Bunların yaptığına anti siyaset ve yıkım faaliyeti diyoruz. İşin kısaca özeti bu. Bu gündem Türkiye'yi bir karanlığa çekmektir.

Güçlendirilmiş parlamenter sistemden kasıtları ne? Millet 2007'de cumhurbaşkanını ben seçeceğim dedi. Cumhurbaşkanını milletin seçmesiyle parlamenter sistem ortadan kalktı. Seçimle gelen her cumhurbaşkanı siyasi olarak tarafsız olamaz, hukuki olarak tarafsız olur. Halkın seçtiği cumhurbaşkanından rahatsız oldukları için parlamenter sistem diyorlar.

İTTİFAK İDDİALARI

Millet ittifakı içerisinde iki partiyi ayrı yere koyuyorum. CHP ile HDP'yi ayrı tarafta, İYİ Parti ile Saadet partisini ayrı tarafa koyuyoruz. Türkiye'nin yanında duran kim varsa konuşuruz.

OY ORANI

Cumhurbaşkanımızın 52'nin altına, AK Parti'nin oyu yüzde 40'ın altına düşmedi. AK Parti'nin oyu son araştırmalarda yüzde 40-44 bandında gidiyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Siirt Pervari'de COVID-19 vakası kalmadı!

2021-01-26 15:24 - SAĞLIK

Beşiktaş 2-1 Göztepe

2021-01-24 21:01 - SPOR

Mesut Özil Fenerbahçe'ye imzayı attı

2021-01-27 14:48 - SPOR

Türkiye ile Moğolistan iş birliğine gitti

2021-01-21 18:39 - EKONOMİ

Siirt İl Özel İdare Spor'dan transfer atağı

2021-01-27 11:08 - SPOR

Battalgazi Belediyesi'nden Göztepe'ye kreş

2021-01-28 09:21 - GÜNDEM

Cinsiyet değiştiren oyuncu, eşinden ayrılıyor

2021-01-27 17:36 - MAGAZİN

Siirt'te elektrikli tandır fırınlarına talep çoğaldı

2021-01-28 12:37 - GÜNDEM

Malatya'da fuhuş şebekesi çökertildi!

2021-01-21 18:08 - ASAYİŞ

Bursa Gürsu'da peyzaj güzelliği

2021-01-27 18:06 - YAŞAM

İlgili Haberler

Baka Uraloğlu Siirt’te Vatandaşlarla Bir Araya Geldi, Esnafı Ziyaret Etti

01:10 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu’ndan AK Parti Siirt İl Başkanlığı’na Ziyaret

01:02 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu'ndan Siirt Valiliği ziyareti ve İl Koordinasyon Toplantısı

00:54 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu Siirt’te: Yeni Demiryolu ve Yol Projeleri Tanıtıldı

00:46 - GÜNDEM

Siirt’te Asfalt Çalışmaları Başladı

09:53 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Baka Uraloğlu Siirt’te Vatandaşlarla Bir Araya Geldi, Esnafı Ziyaret Etti

01:10 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu’ndan AK Parti Siirt İl Başkanlığı’na Ziyaret

01:02 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu'ndan Siirt Valiliği ziyareti ve İl Koordinasyon Toplantısı

00:54 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu Siirt’te: Yeni Demiryolu ve Yol Projeleri Tanıtıldı

00:46 - GÜNDEM

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “CPR ve İleri Yaşam Desteği” Konulu Eğitim Düzenlendi 

10:23 - SAĞLIK