?>

Malatya'da Taşhoron Kilisesi ayağa kaldırılıyor

Malatya'nın geçmiş yüz yıllarına ışık tutan tarihi eserleri bir bir ayağı kaldırmaya devam eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Çavuşoğlu Mahallesi'nde bulunan ve uzun yıllardır kendi haline terk edilen Taşhoron Kilisesi'nde yapılan restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

GÜNDEM - 4 yıl önce

MALATYA (İGFA) - Malatya'da uzun yıllardır atıl durumda bulunan Taşhoron Kilisesi'nde restorasyon çalışmalarına 2020 yılının Mayıs ayında başlayan Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda restorasyonun sonuna geldi.

Taşhoron Kilisesi'nde yapılan çalışmaların 2021 Mayıs ayında tamamlanacağını söyleyen Kültür Varlıkları ve Projeler Şube Müdürü Gökçek Poyraz, Mayıs ayından sonra dekorasyonu ve tefrişi ile ilgili işlemlere devam edileceğini söyledi. Daha önce restorasyon çalışma sürecinin yapıldığını ancak yarım kaldığını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, 'Taşhoron Kilisesi'nin daha önce restorasyon çalışmaları başlamıştı ama mahkemelik bir süreç yaşanmış ve yarım kalmıştı. Bizler mahkeme sürecinin tamamlanması, projenin yeniden çizilmesi ve ihale sürecinin yeniden başlatılma çalışmalarını yaptık. 2020 yılının Mayıs ayında başladığımız çalışmaları 2021 yılı Mayıs ayında tamamlayarak Taşhoron Kilisesi'ni açmış olacağız' dedi.

Taşhoron Kilisesinin tekrardan aslına uygun bir şekilde yapılmasından dolayı memnun olduklarını dile getiren Malatyalı Ermeni vatandaşlardan Serdar Boyacı ise, bu konuda hiçbir özveriden sakınmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a teşekkür etti.

Kültürel miras ve inanç değerleri açısından Taşhoron Kilisesinin tekrardan ayağa kaldırılmasının önemli olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, kilisenin aslına uygun bir şekilde restorasyonunun yapılıp halkımızın hizmetine sunmak noktasında gayretlerin sürdüğünü belirterek, çalışmaları yapan ilgili müellif firmaya ve teknik arkadaşlara teşekkür etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Edirne İpsala'da ev ziyaretleri yasaklandı

2021-03-15 09:42 - GÜNDEM

En pahalı çerez!

2021-03-14 17:41 - GÜNDEM

Çamur içinde geçen bir ömür

2021-03-11 13:01 - YAŞAM

Manisa Gördes'te yüzme bilmeyen kalmayacak

2021-03-14 17:32 - SPOR

Fenerbahçe 1-2 Gençlerbirliği

2021-03-14 21:00 - SPOR

Belhanda'nın sözleşmesi feshedildi

2021-03-10 13:07 - SPOR

Hanri Benazus Koleksiyonu Ankara'da

2021-03-10 14:01 - GÜNDEM

DEVA Partisi Malatya Arapgir Naci Güleç'e emanet

2021-03-12 11:45 - GÜNDEM

Hamilelikte anne sağlığını tehdit eden 6 tehlike

2021-03-10 12:07 - SAĞLIK

Şarkıcı Zeynep Dizdar'ın acı kaybı!

2021-03-14 18:48 - MAGAZİN

İlgili Haberler

Siirt’te ot toplarken kayalıklardan düşen adam hayatını kaybetti

15:13 - GÜNDEM

Siirt’te GAP Destekli Sera Projesiyle Üreticilere Ziyaret

15:10 - GÜNDEM

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak Hakkında Soruşturma

12:57 - GÜNDEM

Kooperatiflere 1 Milyon TL'ye Kadar Hibe Desteği Başladı

10:42 - GÜNDEM

Baka Uraloğlu Siirt’te Vatandaşlarla Bir Araya Geldi, Esnafı Ziyaret Etti

01:10 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Siirt’te ot toplarken kayalıklardan düşen adam hayatını kaybetti

15:13 - GÜNDEM

Siirt’te GAP Destekli Sera Projesiyle Üreticilere Ziyaret

15:10 - GÜNDEM

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak Hakkında Soruşturma

12:57 - GÜNDEM

Siirt'te 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda Ücretsiz Wi-Fi Hizmeti Başladı

10:48 - TEKNOLOJİ

Kooperatiflere 1 Milyon TL'ye Kadar Hibe Desteği Başladı

10:42 - GÜNDEM