?>

Mali'den gelen hasta Trabzon'da yapılan ameliyatla yeniden yürümeye başladı

Batı Afrika ülkesi Mali'den tedavi için Trabzon'a gelen 52 yaşındaki Fousseını Dıakıte, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'nde geçirdiği başarılı operasyonun ardından yeniden yürümeye başladı.

SAĞLIK - 3 yıl önce

Batı Afrika ülkesi Mali'den tedavi için Trabzon'a gelen 52 yaşındaki Fousseını Dıakıte, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'nde geçirdiği başarılı operasyonun ardından yeniden yürümeye başladı.

KTÜ'den yapılan açıklamada, Mali'den gelen hastanın, KTÜ Farabi Hastanesi'ne yürüyememe ve sol bacakta şiddetli ağrı şikayetleri ile başvurduğu belirtildi.

Ülkesinde birçok geleneksel yöntem deneyen hastanın, şikayetlerinin giderek daha da kötüleştiğini, bel bölgesinde görülen izlerin de daha önce yaptırdığı enjeksiyonlara ait olduğunu ifade ettiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hastanın omurilik hastalıklarına yönelik manyetik rezonans görüntülemeleri değerlendirildiğinde, boyun omurilik kanalında dejeneratif ciddi darlıklar, bel bölgesinde ise yapılan enjeksiyonlar nedeni ile oluştuğu düşünülen omurgaları ve omurgalar arası eklemleri tutmuş enfeksiyon görüldü. Hasta, Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği'nden Prof. Dr. Ertuğrul Çakır ve ekibi tarafından eş zamanlı boyun ve bel omurga operasyonlarına alındı. Ameliyat sonrasında hastanın sol bacağındaki ağrının azaldığı ve erken dönemde desteksiz yürüyebilmeye başladığı görüldü. "

Bel omurgasındaki enfeksiyon açısından antibiyoterapiye başlandığı da vurgulanan açıklamada, hastanın enfeksiyonu kontrol altına alınmakla birlikte tedavisinin halen devam ettiği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Prof. Dr. Ertuğrul Çakır da hastanın kliniğine başvurduğunda ciddi ağrısı olduğunu ve 1 yıldır yürüyemediğini öğrendiğini belirtti.

Hastayı, daha önce yapılan tetkiklerini inceleyip yeni tetkikler yaptırdıktan sonra ameliyat ettiklerini aktaran Çakır, "Hastamızın ameliyattan fayda görüp tekrar yürümeye başlaması bizi oldukça mutlu etmektedir." ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Aleyna Tilki'nin annesi Havva Öztel'den kendi videosuna yorum: Uuuu fena

2022-02-28 14:12 - MAGAZİN

Murat Dalkılıç'tan Bomba Hande Erçel ve Merve Boluğur İtirafı!

2022-03-03 03:39 - MAGAZİN

Burak Yılmaz, Süper Lig'e geri dönüyor! İşte jübile tarihi ve futbolu bırakacağı takım

2022-03-02 22:12 - SPOR

Fenerbahçe'nin Yıldızı Jose Sosa Çapkınlık Turunda

2022-03-03 02:09 - MAGAZİN

Rosier ilk golünü yine kupada attı!

2022-03-02 21:39 - SPOR

Gürkan Zengin: Türkiye'ye hak ettiği değeri vermeyen bedelini öder

2022-03-01 00:13 - POLİTİKA

Yeni nesil eğlenceye direnen mekanlar çoğalıyor

2022-03-04 01:12 - MAGAZİN

Kasımpaşa - Fenerbahçe! İlk 11'ler

2022-02-28 19:38 - SPOR

Serkan Çayoğlu'ndan Ayrılık Açıklaması

2022-03-03 20:39 - MAGAZİN

Beşiktaş, Sivas deplasmanından 3 puanı aldı

2022-02-26 21:09 - SPOR

İlgili Haberler

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “CPR ve İleri Yaşam Desteği” Konulu Eğitim Düzenlendi 

10:23 - SAĞLIK

Başhekim Dr. Çağdaş Kaynak'tan Kalp Sağlığı Haftası Mesajı: "Kalbinizi Koruyun, Geleceğinize Yatırım Yapın"

10:21 - SAĞLIK

Görevi Başında Katledilen Dr. Ersin Arslan, Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü'nde Siirt'te Anıldı

14:07 - SAĞLIK

Siirt’te Kontrolden Çıkan Otomobil Evin Bahçesine Devrildi

10:27 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne Yeni Romatoloji Uzmanı Atandı

10:14 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

Baka Uraloğlu Siirt’te Vatandaşlarla Bir Araya Geldi, Esnafı Ziyaret Etti

01:10 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu’ndan AK Parti Siirt İl Başkanlığı’na Ziyaret

01:02 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu'ndan Siirt Valiliği ziyareti ve İl Koordinasyon Toplantısı

00:54 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu Siirt’te: Yeni Demiryolu ve Yol Projeleri Tanıtıldı

00:46 - GÜNDEM

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “CPR ve İleri Yaşam Desteği” Konulu Eğitim Düzenlendi 

10:23 - SAĞLIK