?>

Obezite ve şeker hastalarında Koroner bypass

Dünyada ve türkiye’de sıklıkla görülen kronik hastalıkların başında gelen kalp ve damar hastalıklarında en iyi tedavinin “endoskopik damar çıkarma” olduğunu vurgulayan uzmanlar, hastanın daha konforlu ve iyileşmesinin hızlı o

SAĞLIK - 2 yıl önce

Medical Point Gaziantep Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hikmet İyem tarafından gerçekleştirilen Koroner bypass ameliyatları bacağa küçük bir kesi ile bacaktan damar çıkartılarak kalbe yerleştirilerek yapılıyor. ‘’Endoskopik Damar Çıkarma Yöntemi’’ olarak da bilinen bu teknik ile hasta konforu maksimize edilerek iyileşmenin hızlı olması sağlanıyor.

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hikmet İyem Koroner bypass ameliyatları hakkında bilgi vererek, ‘’Endoskopik damar çıkarma yönteminde sadece 1 veya 2 santimetrelik küçük bir kesiden kamera eşliğinde özel bir aletle girerek damar çıkarılmaktadır. Bu şekilde hastalar bacaklarda iz olmaksızın ameliyattan hemen sonra rahatlıkla yürüyebilir, merdiven çıkabilme imkanına sahip olabilmektedir. Stent ve balon gibi yöntemlerle açılması mümkün olmayan tıkalı kalp damarları, bypass adı verilen ve kişinin kol veya bacağından alınan damarlar ile değiştirilmesi yöntemiyle gerçekleştirilmektedir ”dedi.

"Daha az ağrı ve daha az yara izi"

Yeni geliştirilen damar çıkarma yönteminin daha iyi klinik sonuçları verdiğini aktaran Prof. Dr. İyem, “Damar çıkarma işlemi açık olarak gerçekleştirildiğinde, kişinin kol ve bacaklarında oluşan derin ve uzun ameliyat izleri hem fiziksel hem de ruhsal açıdan hastayı olumsuz etkilemektedir. Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde, Endoskopik damar çıkarma yöntemi ile bacaktan 2 santimetre kesiyle damar çıkartabilmektedir. Kol ve bacaklarda açılan küçük kesi ile enfeksiyon riski de minimize edilmektedir. Bu durum ise, daha az ağrı ve daha az yara izi demektir. Bu yöntem ile hasta daha hızlı iyileşmekte, daha iyi klinik sonuçlar sağlanmakta ve hasta memnuniyetinin de yüksek bir yöntem olarak dünyada oldukça sık kullanılmaktadır. Dolayısıyla yeni geliştirilen bu yöntemin geleneksel yönteme göre pek çok avantajı olması da hastaların ve doktorların tercih sebebi olmasını sağlamaktadır’’ diye konuştu.

"Obezite ve şeker hastaları için önemli bir yenilik"

Obezite ve Şeker hastaları için endoskopik damar çıkarma yönteminin avantajlarına değinen Prof. Dr. İyem, obezite hastalarında eski yöntemle uygulanan bypass ameliyatlarında fazla kilo sebebiyle damarın çok geride olduğu için bacakta derin kesiler açıldığını ve bu sebeple yaranın iyileşmesinin daha uzun bir sürede gerçekleştiğine vurgu yaptı. Prof. Dr. İyem, geleneksel yöntemle yapılan işlemlerde bilhassa yaranın geç iyileştiği diyabet hastalarında yapılan uzun kesilerin, hastaların tedavi sürecini daha da uzatarak zorlu bir hale getirildiğini kaydederek modern tekniklerden olan endoskopik damar çıkarma yöntemi sayesinde bu zorlukların artık yaşanmadığının altını çizdi.

Kaynak: KentHaber27.com

Haftanın Öne Çıkanları

Siirt'te susuzluk için alternatifler değerlendiriliyor

2023-08-08 11:27 - GÜNDEM

Siirt Eğitim Tarihinin En büyük Başarısı

2023-08-09 16:56 - EĞİTİM

Siirt'in Şırnak ile mesafesi kısalacak

2023-08-09 12:00 - YAŞAM

Diyarbakır AA'ya Tecrübeli Atama

2023-08-10 13:04 - YAŞAM

Şehirde nem artışı var

2023-08-11 12:16 - YAŞAM

Yalova'da Siirt yöresel yemek yarışması düzenleniyor

2023-08-07 13:36 - YAŞAM

Siirt Kuru Ekmeği Coğrafi İşaret Aldı

2023-08-07 15:58 - YAŞAM

Barajlarda su seviyesi düştü

2023-08-11 12:24 - YAŞAM

Siirt'te sıcak hava piknikçileri Kale'ye çekti

2023-08-07 12:49 - YAŞAM

Siirt’te Oğlunu Kurtarmak İçin Botan Çayına Giren Baba Hayatını Kaybetti

2023-08-08 10:25 - YAŞAM

İlgili Haberler

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “CPR ve İleri Yaşam Desteği” Konulu Eğitim Düzenlendi 

10:23 - SAĞLIK

Başhekim Dr. Çağdaş Kaynak'tan Kalp Sağlığı Haftası Mesajı: "Kalbinizi Koruyun, Geleceğinize Yatırım Yapın"

10:21 - SAĞLIK

Görevi Başında Katledilen Dr. Ersin Arslan, Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü'nde Siirt'te Anıldı

14:07 - SAĞLIK

Siirt’te Kontrolden Çıkan Otomobil Evin Bahçesine Devrildi

10:27 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne Yeni Romatoloji Uzmanı Atandı

10:14 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

Baka Uraloğlu Siirt’te Vatandaşlarla Bir Araya Geldi, Esnafı Ziyaret Etti

01:10 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu’ndan AK Parti Siirt İl Başkanlığı’na Ziyaret

01:02 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu'ndan Siirt Valiliği ziyareti ve İl Koordinasyon Toplantısı

00:54 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu Siirt’te: Yeni Demiryolu ve Yol Projeleri Tanıtıldı

00:46 - GÜNDEM

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “CPR ve İleri Yaşam Desteği” Konulu Eğitim Düzenlendi 

10:23 - SAĞLIK