?>

Öksürük şikayetiyle gitti, kanser olduğunu öğrendi! Genç kız kök hücreyle iyileşti

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşayan tıp fakültesi 3.sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Elif Azra Bulut 2019 yılında öksürük şikayetiyle gittiği hastanede lenf kanseri olduğunu öğrendi. Genç kız kök hücre tedavisiyle sağlığına kavuştu.

YAŞAM - 3 yıl önce

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde 3. sınıf öğrencisi olan 22 yaşındaki Elif Azra Bulut, 2019 yolunda öksürük ve nefes almada zorluk çekince İnegöl Devlet Hastanesine başvurdu. Bulut'a, sevk edildiği Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde lenf kanseri teşhisi konuldu. 2020 yılına kadar tedavisi devam eden Elif Azra Bulut iyileşti. Kızılay İnegöl Şubesi tarafından Dünya kanser günü vesilesiyle program düzenlendi. Sani Konukoğlu konferans salonunda düzenlenen programa Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Durmuş ile vatandaşlar katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Kızılay İnegöl Şube Başkanı Varol Yılmaz, sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini söyleyerek, herkesi kanser konusunda duyarlılığa davet etti.

Denizlili gençten alkışlık hareket: ATM'de bulduğu emekli maaşını sahibine teslim etti

BAŞKAN DA BAĞIŞÇIBelediye Başkanı Alper Taban ise, kendisinin de bağışçı olduğunu söyleyerek, "Bunun artması durumunda kimse kimseye muhtaç olmadan güzel bir sistem kurulmuş oluyor. İnsan başına gelmeden anlamıyor. Farkındalık konusunda o kadar çok konu var ki, bugün onlardan birini konuşuyor olacağız. Ömür çok kısa. Faydalı insan olabilmek için mücadele etmek lazım" dedi. 

KAMPANYAYA 2500 KİŞİ KATILDIAzra Bulut mücadelesini anlattı. Bulut, "Benim için kök hücre kampanyası düzenlendi. Yaklaşık 2500 kişi kampanyaya katılarak bana destek verdiler. Bu bağışa sadece benim için değil de her ihtiyacı olan için bağışlamanızı tavsiye ediyorum. 18 yaşına bastığımda kök hücre bağışında bulunmak için numune verdim.  Ben örnek verdikten 5 ay sonra önüme patoloji raporu geldi. ‘sen kök hücre veremezsin hatta senin kök hücre tedavisine ihtiyacın var’ dediler.  20 yaşında tatilden döndükten birkaç hafta sonra yorgun düştüm. Uzun mesafe yürüdüğüm zaman yoruluyordum. Sonrasında doktora gitmeye karar verdim. Göğsümde kitle olduğu tespit edildi. Kitlenin büyüklüğü 20 santimdi. 6 aylık tedavinin ardından sağlığıma kavuştum" dedi.

KAYNAK : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Zorbay Küçük yine hedefte! Kasımpaşalı Ertuğrul'dan kıyameti koparacak sözler

2022-02-05 19:11 - SPOR

Ümit Şengül: Hakem maçın önüne geçti

2022-02-05 20:11 - SPOR

Defne Joy Foster'ın Oğlu Can'ın Son Hali Şaşırttı!

2022-02-02 20:11 - MAGAZİN

CHP'li Gürsel Tekin, spiker Mehtap Özkan'la evleniyor

2022-02-04 23:37 - YAŞAM

Yıllardır hastalıkla mücadele eden Arda Kural'ın son hali olay: Posta Ferit geri döndü

2022-02-06 10:37 - MAGAZİN

Kasımpaşa, Faslı futbolcu Dirar ile yollarını ayırdı

2022-02-02 18:08 - SPOR

İddialı yarışmacı Aycan Yanaç, Survivor All Star'da ayrılma kararı aldı

2022-02-03 07:37 - MAGAZİN

Gürsel Tekin kendisinden 26 yaş küçük olan haber spikeri Mehtap Özkan ile evleniyor

2022-02-05 00:08 - MAGAZİN

Kuntz'un izlediği maçta şov yaptı! Enes Ünal gol makinesine dönüştü

2022-02-05 14:38 - SPOR

Başakşehir, Fenerbahçe'yi Kadıköy'de devirdi!

2022-02-05 21:11 - SPOR

İlgili Haberler

Bitlis Vakıflar Bölge Müdürü Ayan: “Ata Yadigârı Vakıflarımızı Yaşatıyoruz”

16:36 - YAŞAM

Basın Platformu Yönetimi Yeni Projeler İçin Toplandı

13:03 - YAŞAM

Siirt’te Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği’nden Konser

10:28 - YAŞAM

3.823 İşyerini Elektriksiz Bırakmış, Sanayi Üretimini Felç Etmişti: Trafo Hırsızına 8 Yıl 4 Ay Hapis Cezası!  

10:02 - YAŞAM

Bu ürün Siirt’te modern tekniklerle üretilecek

14:47 - YAŞAM

Günün Manşetleri

Baka Uraloğlu Siirt’te Vatandaşlarla Bir Araya Geldi, Esnafı Ziyaret Etti

01:10 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu’ndan AK Parti Siirt İl Başkanlığı’na Ziyaret

01:02 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu'ndan Siirt Valiliği ziyareti ve İl Koordinasyon Toplantısı

00:54 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu Siirt’te: Yeni Demiryolu ve Yol Projeleri Tanıtıldı

00:46 - GÜNDEM

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “CPR ve İleri Yaşam Desteği” Konulu Eğitim Düzenlendi 

10:23 - SAĞLIK