Bilen, "Geçmiş yıllarda kara kovanlardan 5 kilo civarında bal alınırken, bu yıl bu oran 2 kiloya kadar geriledi. Fennî kovanlarda da benzer bir düşüş yaşandı" dedi.
Bilen, kooperatifin Çemikare Yaylası'nda, Herekol Dağı eteklerinde tamamen organik bal üretimi yaptığını vurguladı. Kara kovan balının tamamen doğal yöntemlerle üretildiğini belirterek, "Bu bal, dedelerimizin kullandığı ilkel sepet kovanlarında üretiliyor. Peteği ince, yumuşak ve insan sağlığına son derece faydalı. Osmanlı döneminde dahi Pervari Karakovan balı ilaç olarak kullanılmıştır" diye konuştu.
Prolin değeri açısından oldukça yüksek kaliteye sahip olan Pervari Karakovan balının dünya çapında rağbet gördüğünü dile getiren Bilen, "Balımızın prolin değeri 1100-1279 mg/kg seviyelerinde, bu da onu Anzer Balından bile üstün kılıyor. Rekolte düşüklüğü nedeniyle ihtiyacı olanların erken sipariş vermeleri önemli" ifadelerini kullandı.
Kooperatifin internet sitesi üzerinden siparişlerin alınmaya devam ettiğini belirten Bilen, Pervari balına olan talebin yurt içi ve yurt dışından arttığını da ekledi.