Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Temeli Atıldı

Geleceğin doktorlarının yetiştirileceği "Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Temel Atma Programı" Üniversitemiz Kezer Yerleşkesi'nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

GÜNDEM - 1 ay önce

Programa, Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt Milletvekili Mervan Gül, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sabri Sidar, AK Parti İl Başkanı Av. Caner Bayram Özturan, İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, Siirt İl Nüfus Müdürü Asiye Gürlek, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cahit Akkoyun, Meteoroloji İl Müdürü Songül Geçkel, Siirt Devlet Hava Meydanları Müdürü Osman Aysu, PTT Baş Müdürü Abdurrahman Aygöl, Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Baş Hekimi Dr. Öğr. Üyesi Çağdaş Kaynak, STK temsilcileri, akademik ve idari personel ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak'ın açılış konuşmasıyla başladı.

Üniversite’nin 17 yıllık süreçte büyük başarılara imza attığını belirten Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, “Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi 2018 yılında kuruldu, 2019 yılında ilk öğrencilerini kabul etti. Morfoloji binamız olmadığı için Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim görmeye başladı. Bugün temellerini attığımız Morfoloji binamız tamamlandığında Tıp Fakültesi öğrencilerimiz inşallah yuvalarına dönmüş olacak. Bugün, öğrencilerimizi kendi Üniversitelerine ait olan Tıp Fakültesi Morfoloji binasının temelini atarak Siirt’e kazandırmanın mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz.” dedi. 

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak konuşmasınız devamında “Devletine, milletine, vatanına, ailesine, kendisine faydalı ve birbirlerine içtenlikle bağlı nesiller yetiştirmek; toplumun sağlık düzeyini yükseltecek, etik kurallara uyan, nitelikli hekim ve uzman hekim yetiştirmek, bu eğitimi sağlayacak ve konusu ile ilgili araştırmalar yapan akademisyenlerin gelişmesine olanak sağlamak ve evrensel düzeyde sağlık hizmeti sunmayı hedefliyoruz.” dedi.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak konuşmasının sonunda “Siirt Üniversitesi ve Tıp Fakültemizin kurulma talimatını veren Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Üniversitemizin gelişmesinde katkı ve desteklerini esirgemeyen YÖK Başkanımız Sayın Erol Özvar’a, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ve ekibine, İlimize geldiği günden beri sürekli yanımızda hissettiğimiz akademisyen Valimiz Dr. Kemal Kızılkaya’ya, İlimizde Belediye başkanlığı yapmış olan Üniversitemizin gelişimini yakından izleyen, katkı ve moral motivasyonumuzu artıran Milletvekilimiz Mervan Gül’e, Siirt Üniversitesi ve Tıp Fakültemizin kurulması aşamalarında emeği geçen, hemşehrimiz siyaset ve bilim adamı, dostluğun kitabını yazan Prof Dr. Yasin Aktay’a, yüklenici firma olan Birsen Nakliye İnşaat’a, Üniversitemizin gelişmeleri için destek sağlayan ve emeği olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Programın devamında Siirt Milletvekili Mervan Gül, bu önemli projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek, yüklenici firma yetkilisini kürsüye davet etti ve binanın 2025 yılında tamamlanması için söz aldı. Yeni binanın Siirt'e ve Üniversitemize hayırlı olmasını diledi.

Program, Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya'nın konuşması ile devam etti. Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, “Tıp Fakültesi'nin Siirt'e kazandırılmasında başta Sn. Cumhurbaşkanımıza, Sağlık Bakanımıza, Siirt AK Parti Milletvekilimize, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak’a ve emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Siirt Valisi Dr. Kızılkaya sözlerinin devamında "Tıp fakültemiz, modern eğitim olanakları, ileri teknolojiyle donatılmış laboratuvarları ve geniş kapsamlı araştırma merkezleri ile öğrencilerimize en iyi eğitim ortamını sunmayı amaçlamaktadır. Burada yetişecek öğrencilerimiz, sadece bilgi ve beceri sahibi doktorlar değil, aynı zamanda etik değerleri benimsemiş, insan sevgisiyle dolu, toplumun her kesimine eşit ve kaliteli sağlık hizmeti sunmayı hedefleyen bireyler olacaktır." dedi.

Konuşmaların ardından, kurban kesimi ve Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal’in duaları ile temel atma töreni gerçekleştirildi.

Siirt Üniversitesi Morfoloji Binası; 12.700 m² kapalı alana sahip olup toplamda 3 kattan oluşmaktadır. Bina içerisinde 11 adet Öğrenci ve Araştırma Laboratuvarları (Anatomi, Biyoistatistik, Fizyoloji, Tıbbi Biyoloji, Farmakoloji, Patoloji, Mikrobiyoloji, Biyokimya, Biyofizik) bulunmaktadır. 400 kişilik Amfi Konferans Salonu, 54 Adet Öğretim Üyesi odası, 7 adet Amfi Derslik ve 12 adet Derslik kapasitesi ile öğrencilerimize hizmet verilecektir.

Haftanın Öne Çıkanları

“Tatlı Yalanlar Bürosu 3” Tiyatro Oyununa Büyük İlgi…

2024-05-27 12:28 - GÜNDEM

“Bilet Yerine Kitap Bağışı”

2024-05-23 11:17 - GÜNDEM

Siirt'te "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Yemek Yarışması" düzenlendi

2024-05-22 11:50 - GÜNDEM

Siirt U15 takımı, Türkiye'ye adını yazdırdı

2024-05-27 11:35 - SPOR

Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Temeli Atıldı

2024-05-27 23:02 - GÜNDEM

Siirt’te Otobüs Şoförlerine Öfke Kontrolü Ve İletişim Eğitimi Verildi

2024-05-23 09:34 - YAŞAM

TPAO, Siirt’te bazı sahaları için kamulaştırma kararı aldı

2024-05-27 14:40 - EKONOMİ

Ünlü Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki Siirt'e Geliyor

2024-05-23 09:27 - GÜNDEM

TÜBİTAK Projesiyle Türkiye birinciliğini bekliyorlar

2024-05-22 10:23 - GÜNDEM

Siirt Şehidini Dualarla Ebediyete Uğurladı…

2024-05-23 22:22 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Siirt’te Kent Lokantası Projesi Hayata Geçiyor

16:01 - GÜNDEM

Siirt’te şarampole yuvarlanan aracın sürücüsü hayatını kaybetti

10:51 - GÜNDEM

Baykan’da 22 yaşındaki genç girdiği derede boğuldu

10:45 - GÜNDEM

Siirt’te Deneyap Teknoloji Atölyeleri Sınavı Düzenlendi

10:37 - GÜNDEM

Siirt Fıstığında Döllenme ve Boş Meyve Sorunu "Erkek Aşı Kalemi Dağıtım Projesi" ile Çözüme Kavuşuyor

15:27 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Dicle Elektrik Açıkladı: “Kaçak Elektrik Tüketimi Şanlıurfa’daki Şebekemizde Hasar Yaratıyor”

14:49 - TEKNOLOJİ

Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı İntörn Eğitim Programı Açılış Programı Düzenlendi

16:34 - EĞİTİM

Siirt Belediyesi'nden Çeşitli Kurslar için Kayıtlar Başladı

16:17 - SPOR

Zeki Eren Dua Bekliyor

13:34 - SAĞLIK

Siirt Valisi Kızılkaya'dan Söz Alan Öğrenciler Çanakkale'deydi

10:05 - YAŞAM