?>

Sivas Belediyesi UNESCO'nun kapısını çalacak

Sivas Belediyesi, Sivas müziklerinin kentin yerel kalkınma stratejilerinden biri hali getirilmesini sağlamak için UNESCO'nun kapısını çalacak.

GÜNDEM - 4 yıl önce

Sivas Belediyesi yakın zamanda UNESCO'nun Somut Olmayan Kültür Mirasları listesine giren aşıklık geleneğinden sonra Sivas müziklerinin kentin yerel kalkınma stratejilerinden biri haline getirilmesini sağlamak için UNESCO'nun kapısını çalmaya hazırlanıyor.

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin bugün konuyla ilgili makamında bir basım açıklaması düzenledi. Bilgin açıklamasında, Sivas'ın tarihi boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yaparak, müzik, kültür, edebiyat ve gastronomi alanlarında önemli gelişmelere ev sahipliği yaptığını dile getirdi.

UNESCO'ya başvurulacak

Sivas müziklerinin kentin yerel kalkınma stratejilerinden biri haline getirilmesini sağlamak için UNESCO'ya başvurmaya karar verdiklerini belirten Bilgin, 'Başvurudaki hedefimiz bu kıymetli değeri gelecek nesilleri aktarabilmek, şehrimizin uluslararası mecrada görünürlüğünü ve tanınırlığını arttırmak, müzik yoluyla toplumdaki dezavantajı gruplara imkanlar oluşturabilmek ile uluslararası işbirliklerini ve hareketlilikler vasıtasıyla müzikal değerlerimizin bilinirliliğini arttırarak şehrimizin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunabilmek olmuştur. Bununla birlikte, kamu sektörü, özel sektör ve sivil toplum arasındaki bağın güçlenmesi hedeflenmiştir.' dedi.

Sivas müziğini dünya tanıyacak

Bilgin, Sivas müzik kültürünün uluslararası arenada tanıtılacağını ifade edip, 'Sivas'ta ki müzik kültürünü ve değerlerini en iyi şekilde uluslararası mecrada tanıtacağımız bu başvuru sonucunda UNESCO Şehirler Ağına dahil olarak şehrimizi hem Türkiye'de hem de Dünya'da öne çıkartmak istiyoruz. Çok yönlü kalkınma hedeflerimizin birini daha gerçekleştirmeyi hedefliyoruz' dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Burcu Biricik'ten estetik itirafı

2021-01-03 18:39 - MAGAZİN

Batman İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç: 'Huzurlu ve güvenli bir kentteyiz'

2021-01-04 16:35 - GÜNDEM

'Pandemide kamburluk riski herkesi etkiliyor'

2021-01-04 16:18 - SAĞLIK

Büyük ve güçlü Türkiye'nin temelleri atılıyor

2021-01-03 17:46 - POLİTİKA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Yemen'e taziye mesajı

2021-01-03 18:36 - POLİTİKA

Fethiye'de polis memuru Özcan Turan yaşamını yitirdi

2021-01-04 16:50 - ASAYİŞ

Jandarma kapı kapı dolaşıp KADES'i tanıttı

2021-01-04 15:40 - ASAYİŞ

2021 Sağlık Çalışanları Yılı oldu

2021-01-03 17:14 - SAĞLIK

Erzurum'da sağlık çalışanlarına kayak eğitimi

2021-01-02 22:08 - SAĞLIK

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderlerin yeni yılını kutladı

2021-01-04 00:39 - POLİTİKA

İlgili Haberler

Siirt Etiketli Sahte Bal Alarmı: Bakanlık Sahtekârlığı Ortaya Çıkardı

14:29 - GÜNDEM

CHP Siirt İl Başkanı Enver Güneş, Özgür Özel'e yönelik saldırıyı kınadı

13:52 - GÜNDEM

Siirt’te “Açık Hava Aile Konseri” Coşkusu

15:07 - GÜNDEM

Siirt AK Parti Teşkilatından Geniş Gündemli Basın Toplantısı

14:37 - GÜNDEM

Siirt’te Geri Dönüşümle Hem Doğa Korunuyor Hem Hayvanlar Besleniyor

14:04 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Siirt Etiketli Sahte Bal Alarmı: Bakanlık Sahtekârlığı Ortaya Çıkardı

14:29 - GÜNDEM

CHP Siirt İl Başkanı Enver Güneş, Özgür Özel'e yönelik saldırıyı kınadı

13:52 - GÜNDEM

Gururumuz Özer, Kilis'i tek mağlubiyetle şampiyon yaptı

13:25 - SPOR

Tarımsal Sulamada Kaçak Elektrik Kullanımı Sınır Tanımıyor

09:53 - YAŞAM

Basın Platformunun Durağı Trabzon Oldu

21:56 - YAŞAM