?>

Sony ve Nintendo, Ürünlerini Rusya'ya Göndermeyeceğini Açıkladı

Sony ve Nintendo, Rusya'ya yaptırım uygulayan oyun şirketleri listesine giriyor. Yani, Rusya'daki insanlar için, öngörülebilir bir gelecek için artık PlayStation ve Switch olmayacak.

TEKNOLOJİ - 3 yıl önce

Birçok teknoloji firması, Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle Rusya ile bağlarını koparmaya başladı. Oyun şirketleri, iki ülke arasında devam eden savaş nedeniyle, Ukrayna'nın yardım çağrısına kulak vermek için Rusya'daki faaliyetlerini durduruyor. Sony, Rusya'da Playstation konsollarını veya oyunlarını satmayacağını doğrulayan bir bildirim yayınladı. Bunun yanı sıra Nintendo da benzer bir duruş sergiledi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarına karşı çıkmak ve ülkede barış çağrısında bulunmak için Sony Interactive Entertainment (SIE), Rusya'daki tüm faaliyetlerini askıya alacağını duyurdu. Bu şirketler mevcut stokları satabilecekler, ancak bundan sonra donanım ve yazılımını ülkeye göndermeyeceği bildirildi.

Sony ve Nintendo, Ürünlerini Rusya'ya Göndermeyeceğini Açıkladı

Buna ek olarak Sony, Rusya'daki tüm PlayStation mağazalarını da kapatacak. Ünlü oyunu Gran Turismo 7'nin lansmanı da ülkede iptal edildi.

Rusya'ya uygulanan yaptırımın yanı sıra Sony, 2 milyon dolarlık bir bağış da duyurdu. Fonlar, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğine gidecek. Sony, fonların Rus işgalinden etkilenenlere yardım etmek için olduğunu söylüyor.

Nintendo'nun bir sözcüsü, şirketin benzer bir hareketinden bahsetti. Açıklamaya göre, Nintendo, öngörülebilir bir gelecek için tüm malların Rusya'ya sevkiyatını durdurdu.

Sony ve Nintendo'nun kararı, Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov'un uluslararası oyun şirketlerine Rusya'yı tamamen yasaklama çağrısında bulunmasından bir hafta sonra geldi. Fedorov, şirketlerin Rusya'nın "kanlı otoriter saldırganlığının" farkında olduklarını ve saldırılardan "Ukrayna'yı korumak için mümkün olan her şeyi yapmaları" gerektiğini vurguladı. O zamandan beri Rusya'ya yaptırımlar artıyor. Oyun endüstrisinden EA Sports, Rus milli takımını ve kulüplerini popüler video oyunu başlıkları olan NHL ve FIFA'dan ülkeden çıkaracağını duyurdu. FIFA 22, FIFA Mobile ve FIFA Online artık ülkeyle ilişkili takımları göstermeyecek. Oyunun diğer alanları için bu tür değişiklikleri değerlendirebileceklerini belirtti.

ESL, Ubisoft, Take-Two, Bungie ve diğer oyun geliştiricileri de bir sonraki duyuruya kadar ülkede benzer bir yasağı duyurdu.

Haftanın Öne Çıkanları

Prof. Dr. Vefik Arıca anlattı: Çocuklarda dikkat eksikliği için fosfatidilserin

2022-03-10 13:18 - SAĞLIK

Burcu Biricik'in eski hali şaşırttı! 11 yıl önceki yarışma görüntüleri gündem oldu

2022-03-11 23:12 - MAGAZİN

Sıla Türkoğlu ve Halil İbrahim Ceyhan Çifti Aşka Geldi

2022-03-05 23:12 - MAGAZİN

Habertürk Tv'de İlginç Anlar! Habertürk Sunucusu Hülya Hökenek'in Eşi Bakın Kim Çıktı

2022-03-10 21:09 - MAGAZİN

YouTube'da yüzbinlerce abonesi bulunan fenomen Tolunay Ören, ilk kazancını söyledi

2022-03-11 12:16 - MAGAZİN

Necati Şaşmaz'ın Yeni Mesleği Şoke Etti!

2022-03-10 03:39 - MAGAZİN

Bergüzar Korel Kızıyla Keyifli Anlarını Paylaştı!

2022-03-10 04:12 - MAGAZİN

Pınar Deniz, Yiğit Kirazcı ayrılığıyla ilgili ilk kez konuştu: Kötü biten ilişkim yok

2022-03-10 18:39 - MAGAZİN

Galaya Yeni Sevgilisiyle El Ele Katıldı

2022-03-11 02:39 - MAGAZİN

Hadise'nin Kar Tarzına İltifat Yağdı!

2022-03-11 22:39 - MAGAZİN

İlgili Haberler

Dicle Elektrik’ten Meslek Lisesi Öğrencilerine Enerji Sektöründe Çalışma Fırsatı  

09:47 - TEKNOLOJİ

Dicle Elektrik’ten Drone ve Yapay Zeka Destekli Kaçak Trafo Operasyonu: Kaçak Trafolar, Güneş Paneliyle Enerji Üretilen Tarlada Bulundu  

10:06 - TEKNOLOJİ

Bilişim dünyası İstanbul ve Büyükada'da masaya yatırıldı

22:25 - TEKNOLOJİ

Kaçak Elektrikle Kripto Para Üreten Tesis: Dicle Elektrik Kaçak Düzeneği Drone ve Yapay Zekayla Tespit Etti

10:27 - TEKNOLOJİ

Nalan Kurt, "Kadınların güçlü olduğu bir gelecek inşa edeceğiz"

12:10 - TEKNOLOJİ

Günün Manşetleri

Baka Uraloğlu Siirt’te Vatandaşlarla Bir Araya Geldi, Esnafı Ziyaret Etti

01:10 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu’ndan AK Parti Siirt İl Başkanlığı’na Ziyaret

01:02 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu'ndan Siirt Valiliği ziyareti ve İl Koordinasyon Toplantısı

00:54 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu Siirt’te: Yeni Demiryolu ve Yol Projeleri Tanıtıldı

00:46 - GÜNDEM

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “CPR ve İleri Yaşam Desteği” Konulu Eğitim Düzenlendi 

10:23 - SAĞLIK