?>

Tahir Büyükakın'dan '100 yıllık hesaplaşma' sözlerine açıklama

Büyükakın, "2023 yılında, yani yüzüncü yılında Cumhuriyetle hesaplaşacağız" şeklinde bir ifadesinin asla olmadığını, hukuk önünde yalan, iftira ve sonrasında organize şeklinde gelişen kötülükle mücadele edeceklerini bildirdi.

POLİTİKA - 3 yıl önce

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 3 Şubat'ta Çayırova ilçesindeki Yerel Yönetimler Danışma Toplantısı'nda sözlerinin çarpıtıldığını, "2023 yılında, yani yüzüncü yılında Cumhuriyetle hesaplaşacağız" şeklinde bir ifadesinin asla olmadığını, hukuk önünde yalan, iftira ve sonrasında organize şeklinde gelişen kötülükle mücadele edeceklerini bildirdi.

Büyükakın, yazılı açıklamasında, 3 Şubat'taki toplantıda yaptığı konuşmanın bilinçli şekilde bağlamından kopartılarak çarpıtıldığını vurguladı.

Söylenmemiş sözlerin söylenmiş gibi bir algı oluşturulduğunu aktaran Büyükakın, onunla da yetinilmeyerek şahsını hedef alan acımasız ve ahlaksız bir saldırı kampanyasına dönüştürüldüğünü kaydetti.

"TAHiR BÜYÜKAKIN'IN GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE CUMHURİYETLE BİR HESAPLAŞMASI ASLA OLAMAZ"

Çarpıtmayı ve gerçekte ne söylediklerini açıkça göstermek için paylaştıkları videonun ise "O konuşmanın videosu ortaya çıktı" şeklinde servis edilerek yeni linç kampanyasına dönüştürüldüğünü ifade eden Büyükakın, "Tarafımızdan yayımlanan video izlendiğinde açıkça görüleceği üzere, söz konusu toplantıda '2023 yılında, yani yüzüncü yılında Cumhuriyetle hesaplaşacağız' şeklinde bir ifadem asla olmamıştır. Adını, İstiklal Savaşı gazisi bir dededen alan ve bu adı gururla taşıyan Tahir Büyükakın'ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetle bir hesaplaşması asla olamaz. Ne bundan önceki konuşmalarımızda ne de çarpıtılan konuşmamızda bu yönde bir imaya bile rastlanamaz. Bizim hesaplaşmamız ancak ve ancak müstevliler ve şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle bir tutanlarla olur." ifadelerini kullandı.

"SEVR HEVESLİLERİNİ ÇOK ÇOK İYİ BİLİYORUZ"

Büyükakın, bağlamından kopartılarak çarpıtılan konuşmanın benzerlerini başka vesilelerle başkaca toplantılarda da defalarca yaptığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Birilerinin 'Sevr' özleminin hiç bitmediğini vurguladığım, Türkiye'ye yönelik saldırıları anlattığım konuşmalardan biridir. 'Türkiye, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hem bölgesinde, yakın coğrafyasında, uzak coğrafyasında oyun kurmaya, kurulan oyunları da bozmaya başladı. 2023'te bunun duruşması olacak. 100 yıllık hesaplaşma olacak. İşte o gün 100 yıllık hesaplaşmada Cumhurbaşkanımızın yanında olacak mısınız?' şeklindeki açık ve net ifadelerim, insaf dışı, ahlak dışı ve bir büyük zorlamayla çarpıtılmıştır."

Bu ifadeleri çarpıtanlar için kullanılabilecek kötü niyet yakıştırmasının bile kifayet etmeyeceğini vurgulayan Büyükakın, "Türkiye Cumhuriyeti göz bebeğimizdir. Her birimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 100. yılında onu taçlandırmak için mücadele veriyoruz. Tekrarlanan darbelerle 15 Temmuz kalkışmasıyla teröre verilen desteklerle Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkma mücadelesinden alıkoymak için mücadele eden Sevr heveslilerini ve onlarla beraber çalışanları da çok çok iyi biliyoruz. Bizim 100 yıllık hesabımız onlarladır." değerlendirmesinde bulundu.

"YALAN VE İFTİRAYLA HUKUK ÖNÜNDE MÜCADELE EDECEĞIZ"

Büyükakın, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Şüphesiz Türkiye'nin adımları, tarih sahnesindeki kararlı yürüyüşü, coğrafyasındaki dik duruşu, kendisine ait olanı vermeme mücadelesi, birilerinin canını sıkmaktadır. Kimlerin 2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Türkiye'yi durdurmak için büyük fırsat olarak gördükleri herkesçe malumdur. ABD Başkanı Biden'in açıklamaları hepimizin hafızasına kazınmış değil midir? Türkiye'yi bölüp parçalamaya, Doğu Akdeniz'deki haklı varlığını sonlandırmaya, güneyinde bir terör devleti kurmaya aşerenlerin gayretleri herkesçe malumdur. Bunları anlattığım bir konuşmanın böylesine çarpıtılması üzerine, söz konusu konuşmanın videosunu bizzat kendimiz paylaştık. Umuyorduk ki konuşmayı izleyenler utanıp pişman olur. Tam aksi bu kez de 'Tepki toplayan konuşmanın videosu ortaya çıktı' şeklinde son derece çirkin yaklaşım ortaya koydular. Oysa ortaya çıkmadı. Oysa gizli saklı değildi. Oysa biz kendimiz yayımladık. Hal böyle iken şu saatten sonra yapacağımız tek şey hukuk önünde bu yalan ve iftirayla sonrasında organize şekilde gelişen kötülükle mücadele etmektir."

KAYNAK : AA
Haftanın Öne Çıkanları

Trans olan oyuncu Ahmet Melih Yılmaz'ın annesi konuştu: Onun arkasındayım

2022-01-31 14:39 - MAGAZİN

Kazakistan'da yaklaşık 40 milyon ton rezerve sahip yeni petrol yatakları keşfedildi

2022-01-31 16:39 - EKONOMİ

Zorbay Küçük yine hedefte! Kasımpaşalı Ertuğrul'dan kıyameti koparacak sözler

2022-02-05 19:11 - SPOR

Ümit Şengül: Hakem maçın önüne geçti

2022-02-05 20:11 - SPOR

Başkan açıkladı: Trezeguet, Süper Lig'e dönüyor

2022-01-30 20:12 - SPOR

Defne Joy Foster'ın Oğlu Can'ın Son Hali Şaşırttı!

2022-02-02 20:11 - MAGAZİN

CHP'li Gürsel Tekin, spiker Mehtap Özkan'la evleniyor

2022-02-04 23:37 - YAŞAM

Okullar ne zaman açılacak? MEB 2021-2022 eğitim öğretim yılı çalışma takvimi açıklandı!

2022-01-31 11:12 - GÜNDEM

Yıllardır hastalıkla mücadele eden Arda Kural'ın son hali olay: Posta Ferit geri döndü

2022-02-06 10:37 - MAGAZİN

Kasımpaşa, Faslı futbolcu Dirar ile yollarını ayırdı

2022-02-02 18:08 - SPOR

İlgili Haberler

Yeni Yüzyıl Partisi’nden güçlü çağrı: “Türkiye’nin Yeni Yüzyılını birlikte inşa edelim”

15:22 - POLİTİKA

MHP Siirt İl Başkanı Cengizhan Tükenmez'den MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye Ziyaret

22:08 - POLİTİKA

"Temiz Siirt İçin Sıfır Atık" Projesiyle Geleceğe Temiz Bir Nefes

17:11 - POLİTİKA

DEM Pati Milletvekili Sarıtaş’tan TBMM’nde Siirt ve Gündeme İlişkin Önemli Sorular

14:18 - POLİTİKA

Mervan Gül: "Siirt İçin Çalışmaya Devam Ediyoruz"

11:22 - POLİTİKA

Günün Manşetleri

Baka Uraloğlu Siirt’te Vatandaşlarla Bir Araya Geldi, Esnafı Ziyaret Etti

01:10 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu’ndan AK Parti Siirt İl Başkanlığı’na Ziyaret

01:02 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu'ndan Siirt Valiliği ziyareti ve İl Koordinasyon Toplantısı

00:54 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu Siirt’te: Yeni Demiryolu ve Yol Projeleri Tanıtıldı

00:46 - GÜNDEM

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “CPR ve İleri Yaşam Desteği” Konulu Eğitim Düzenlendi 

10:23 - SAĞLIK