?>

Vaka yoğunluğu artışında birinci olan Osmaniye'de korona denetimi

Vaka yoğunluğu artışında birinci olan Osmaniye'de korona denetimi Vali Erdinç Yılmaz: 'Vaka artışlarında tedbirlerin gevşetildiğini görüyoruz' 'Yılmadan, yılgınlığa düşmeden, bıkmadan bitene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz' Sağlık Bakanlığınca haftalık olarak aç

SAĞLIK - 3 yıl önce

Vaka yoğunluğu artışında birinci olan Osmaniye'de korona denetimi

Vali Erdinç Yılmaz: "Vaka artışlarında tedbirlerin gevşetildiğini görüyoruz"

"Yılmadan, yılgınlığa düşmeden, bıkmadan bitene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz"

OSMANİYE - Sağlık Bakanlığınca haftalık olarak açıklanan insidans haritasında vaka yoğunluğu artışında birinci olan Osmaniye'de korona virüs denetimleri aralıksız sürüyor. Kentteki vaka artışlarının tedbirlerin gevşetilmesinden kaynaklandığını belirten Vali Erdinç Yılmaz, yılmadan bıkmadan korona virüsle mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından haftalık olarak açıklanan korona virüs haritasında geçen hafta 100 binde 481,45 oranında seyreden vaka sayıları son hafta 100 binde 600,85 oranında açıklandı. 13-19 Kasım tarihleri arasında açıklanan vaka sayısı ile 20-26 Kasım tarihleri arasında açıklanan vaka sayısı arasında 100 binde 119,14 oranla haftalık vaka yoğunluğu artışında birinci olan Osmaniye'de denetimler hız kesmeden devam ediyor. Göreve geldiği ilk günden beri korona virüsle mücadele kapsamında esnaf denetimlerini sürdüren Vali Erdinç Yılmaz, kentteki vaka artışlarının tedbirlerin gevşetilmesinden kaynaklandığını ifade etti.

Kentteki vaka artışının tedbirlerin gevşetilmesinden kaynakladığını ifade eden Vali Erdinç Yılmaz, "Korona virüsle mücadelemizi sürdürüyoruz. Maalesef iki haftadır en yüksek seyreden il durumundayız. Bu hepimize çok üzdü. Bugüne kadar çok başarılı getirdik. İnanıyorum ki Osmaniye olarak biz bunu en kısa zamanda toparlayarak düşüşe geçireceğiz. Bitirene kadar kararlı bir şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz. Bunu başarabilmemiz için o en iyi olduğumuz günlere tekrar dönebilmemiz için hepimizin tedbirlere uyuması ve aşılarımızı almamız gerekiyor. İnşallah ben Osmaniyeli hemşerilerimle beraber bu mücadeleyi başarıyla sonuçlandıracağız. Hiçbir zaman yılmadan, yılgınlığa düşmeden, bıkmadan bu bitene kadar mücadelemizi sürdürmekten başka çaremiz yok. Bugünden itibaren de inşallah geçmişte olduğu gibi bu mücadeleyi sürdürelim. En kısa zamanda korona virüs vakalarını en aşağılara indirmek için hep birlikte tedbirlere uyumaya devam edelim ve aşılarımızı olalım. Vaka artışlarında maalesef, öncelikli olarak hemşerilerimizden tedbirlerin gevşetildiğini görüyoruz. Tedbirlere uymamız gerekiyor. Aşılamada bilindiği üzere Türkiye'de ikinci il durumundayız. İnanıyorum ki ben inşallah bu tedbirlere tekrar eskiden olduğu gibi uyarak en iyi il olma yolunda ilerleyeceğiz" diye konuştu.

Denetimlerde Vali Erdinç Yılmaz'a, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hulusi Akkuş, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz ve 112 Acil Çağrı Merkezi Müdür Guddusi Arık eşlik etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Cinsel içerikli film yıldızı Adriana Chechik'ten olay itiraf: Çekimler sırasında omurgam çıktı

2021-12-02 22:00 - MAGAZİN

Bircan Bali ifşa edilen özel fotoğrafları hakkında konuştu: Bence öpün ilişki öpüşünce güzel

2021-12-05 13:00 - MAGAZİN

Altın Kelebek Ödülleri'nde katılan Melis Sezen, dekoltesiyle ve sözleriyle törene damga vurdu

2021-12-05 21:32 - MAGAZİN

Seçil Gür'ün göğüslerine silikon taktırdığını gören sunucular, canlı yayında sessiz kalamadı

2021-12-01 13:33 - MAGAZİN

Müjde Ar ve Hülya Avşar'ın bilinmeyen fotoğrafları

2021-12-05 12:01 - MAGAZİN

47. Altın Kelebek Ödülleri'nde ünlülerin kıyafetleri nefes kesti!

2021-12-05 23:32 - MAGAZİN

Seyhan Soylu, kendisine küsen Nihat Doğan'a 1,5 milyon TL'lik güzellik merkezi aldı!

2021-11-30 11:01 - MAGAZİN

Dilara Aksüyek, Onur Bay'ı çabuk unuttu! İşte yeni aşkı

2021-11-30 02:00 - MAGAZİN

Gözlerden uzak yaşıyorlar! Okan Bayülgen'in kızı İstanbul büyüyor!

2021-12-04 16:00 - MAGAZİN

Takıntılı hayran Aslıhan Gürbüz'e zor günler yaşattı, ünlü oyuncu çareyi ifşa etmekte buldu

2021-12-03 21:32 - MAGAZİN

İlgili Haberler

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “CPR ve İleri Yaşam Desteği” Konulu Eğitim Düzenlendi 

10:23 - SAĞLIK

Başhekim Dr. Çağdaş Kaynak'tan Kalp Sağlığı Haftası Mesajı: "Kalbinizi Koruyun, Geleceğinize Yatırım Yapın"

10:21 - SAĞLIK

Görevi Başında Katledilen Dr. Ersin Arslan, Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü'nde Siirt'te Anıldı

14:07 - SAĞLIK

Siirt’te Kontrolden Çıkan Otomobil Evin Bahçesine Devrildi

10:27 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne Yeni Romatoloji Uzmanı Atandı

10:14 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

Baka Uraloğlu Siirt’te Vatandaşlarla Bir Araya Geldi, Esnafı Ziyaret Etti

01:10 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu’ndan AK Parti Siirt İl Başkanlığı’na Ziyaret

01:02 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu'ndan Siirt Valiliği ziyareti ve İl Koordinasyon Toplantısı

00:54 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu Siirt’te: Yeni Demiryolu ve Yol Projeleri Tanıtıldı

00:46 - GÜNDEM

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “CPR ve İleri Yaşam Desteği” Konulu Eğitim Düzenlendi 

10:23 - SAĞLIK