?>

Yeni GSM operatörü geliyor! Numaralar 0510'la başlayacak

NETGSM'in Yönetim Kurulu Başkanı Adem Öcal, Mart ayında dördüncü operatör olarak piyasaya giriş yapacaklarını söyledi.

TEKNOLOJİ - 3 yıl önce

NETGSM'in Yönetim Kurulu Başkanı Adem Öcal, Türkiye'de dördüncü operatör olarak mart ayı itibarıyla abone almaya başlayacaklarını belirterek, "Biz, katma değerli hizmetlere vereceğimiz yakın destekle fark yaratacağız" dedi.Öcal, AA muhabirine, NETGSM firmasının Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan (BTK) 2009'da aldığı sabit telefon, sanal mobil telefon, internet servis sağlayıcılığı ve haberleşme altyapı lisanslarıyla hizmet verdiğini belirtti.

Mobil telefon hizmetlerinde ilk defa sanal mobil şebeke hizmetleri kapsamında Turkcell ile sözleşme imzalayarak, kendi GSM çekirdek şebeke alt yapılarını kurduklarını anlatan Öcal, BTK'den 0510 22X XXXX numara bloku aldıklarını ve test olarak hizmet vermeye başladıklarını söyledi. Öcal, halihazırda sabit telefon hizmetleri (STH) kapsamında 200 bine yaklaşan VoIP/SMS abonesiyle imtiyazlı grup firmalarının arkasından 6'ncı sıraya yükseldiklerini, dolayısıyla mobil hizmetlerde de rekabete hazırlıklı olduklarını kaydetti.

Kullandıkları yazılım ve donanımları TÜBİTAK destekli Ar-Ge projeleriyle geliştirmeye öncelik verdiklerini dile getiren Öcal, elektronik ve yazılım sektöründe iyi bir kadroya, kendilerine ait veri merkezine, tecrübe ve altyapıya sahip olduklarını bildirdi.

Başvurular yapıldı

GSM frekanslarının uluslararası Telekomünikasyon Birliğince tahsis edildiğini ve frekansların sınırlı olduğunu ifade eden Öcal, "Bu sebepten dolayı da sınırsız sayıda mobil operatör kurulması mümkün değildir." dedi.

Mobilite ihtiyacının, baz istasyonunu mobil operatörlerle ortak kullanan ancak diğer alt yapının tamamı kendisine ait olan operatörlerin kurulmasını zaruri hale getirdiğini vurgulayan Öcal, "NETGSM veya mvno, kıt kamu kaynağı olan GSM için tahsis edilen frekansları yayan baz istasyonlarını, kirasını vererek diğer mobil operatörlerle ortak kullanan mobil operatördür ve işletmesel anlamda onlardan farkı yoktur. Mart ayı itibarıyla da GSM abonesi almaya başlayacağız." diye konuştu.

Öcal, BTK'ye gerekli başvuruları yaptıklarını, abonelikleri elektronik ortamda alacaklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Diğer operatörlere göre biz, yapacağımız katma değerli kampanyalarla fark yaratacağız. Hayatımızı kolaylaştıran, konforunu artıran tüm sektörlerde Makinalar Arası İletişim (M2M) ve nesnelerin interneti (IoT), mobil uygulamalar, kontrol sistemleri gibi teknolojik yazılım ve donanımsal ürünler olarak tanımlanan katma değerli hizmetler, yapay zekayla kısa süre içinde yaşantı şeklimizde, eğitimden iş hayatımıza köklü değişikliklere sebep olacak. Dolayısıyla bu ürünlerin uygulamasında kullanılacak iletişim alt yapılarına hızlı/esnek cevap vereceğiz."

Özellikle teknolojinin hayatı kolaylaştırması konusunda aboneleri rahatlatacaklarını bildiren Öcal, "Uygulamalarımızı da yakın zamanda duyuracağız. Özellikle M2M ve IoT kullanımı konusunda abonelerimizi geleceğe hazırlayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Çok Güzel Hareketler 2'den Cemile Canyurt'un önceki mesleği şaşırttı

2022-02-19 21:38 - MAGAZİN

Yıllar önce aldığı tektaş yüzünden alay konusu olan Eser Yenenler, kesenin ağzını açtı

2022-02-15 12:37 - MAGAZİN

Lerzan Mutlu hayalindeki erkeği anlattı: Sevişmek çok sıradan

2022-02-14 19:09 - MAGAZİN

Bir döneme damga vuran gazeteci Mithat Bereket, Sürmenaj hastalığıyla mücadele ediyor

2022-02-18 21:39 - MAGAZİN

Adını Feriha Koydum'un oyuncuları Hazal Kaya ve Ceyda Ateş yıllar sonra buluştu

2022-02-19 09:39 - MAGAZİN

Yuri Gorshkov görüşmeleri duyurdu!

2022-02-18 18:39 - SPOR

Böyle mi anılacaktı! Şampiyonlar Ligi'nde Messi'den kötüsü yok

2022-02-16 10:44 - SPOR

Ata Demirer, 50 kilo verdiği yönündeki iddiayı tiye aldı: Haftaya sahadayım

2022-02-17 20:12 - MAGAZİN

Süper Lig'de 26. hafta heyecanı

2022-02-17 12:21 - SPOR

Esra Ersoy, kadın takipçisinin yaptığı ahlaksız teklifi ifşa etti

2022-02-19 22:38 - MAGAZİN

İlgili Haberler

Siirt'te 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda Ücretsiz Wi-Fi Hizmeti Başladı

10:48 - TEKNOLOJİ

Dicle Elektrik’ten Meslek Lisesi Öğrencilerine Enerji Sektöründe Çalışma Fırsatı  

09:47 - TEKNOLOJİ

Dicle Elektrik’ten Drone ve Yapay Zeka Destekli Kaçak Trafo Operasyonu: Kaçak Trafolar, Güneş Paneliyle Enerji Üretilen Tarlada Bulundu  

10:06 - TEKNOLOJİ

Bilişim dünyası İstanbul ve Büyükada'da masaya yatırıldı

22:25 - TEKNOLOJİ

Kaçak Elektrikle Kripto Para Üreten Tesis: Dicle Elektrik Kaçak Düzeneği Drone ve Yapay Zekayla Tespit Etti

10:27 - TEKNOLOJİ

Günün Manşetleri

Siirt’te ot toplarken kayalıklardan düşen adam hayatını kaybetti

15:13 - GÜNDEM

Siirt’te GAP Destekli Sera Projesiyle Üreticilere Ziyaret

15:10 - GÜNDEM

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak Hakkında Soruşturma

12:57 - GÜNDEM

Siirt'te 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda Ücretsiz Wi-Fi Hizmeti Başladı

10:48 - TEKNOLOJİ

Kooperatiflere 1 Milyon TL'ye Kadar Hibe Desteği Başladı

10:42 - GÜNDEM