USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

HAK-İŞ Siirt İl Başkanı Olğaç’tan asgari ücret açıklaması: “Asgari Ücret 4 kişilik aileyi geçindirecek bir rakam olmalı”

HAK-İŞ Siirt İl Başkanı ve HİZMET-İŞ Siirt Şube Başkanı Bahattin Olğaç, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun  2024 yılı ücret belirlemesinde bir kişinin değil minimum 4 kişilik bir aileyi geçindirecek bir rakam olarak belirlenmesi gerektiğini savundu. 

HAK-İŞ Siirt İl Başkanı Olğaç’tan asgari ücret açıklaması: “Asgari Ücret 4 kişilik aileyi geçindirecek bir rakam olmalı”
15-12-2023 12:12
15-12-2023 12:47
SİİRT
Google News

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ilk toplantısını gerçekleştirmesinin ardından HAK-İŞ Siirt İl Başkanı ve HİZMET-İŞ Siirt Şube Başkanı Bahattin Olğaç “ Asgari ücretin belirlenmesinde sadece çalışan üzerinden temel alınarak yapılan zam yetersiz kalıyor ve buda birçok sorunu beraberinde getiriyor, yıllardır yapılan yanlış hesaplanmanın düzelmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonun kesinlikle ücret zammını 4 kişilik bir aileyi baz alarak gerçekleştirmesi gerektirdiğini dile getirdi.

Ayrıca mevcut verdi sistemi konusunada değinen Olğaç; " Vergi sisteminin değişmesi için de çalışmalar yapmak mecburiyetindeyiz. Vergi konusunda HAK-İŞ'in önemli çalışmaları var. Bugünkü vergi sisteminde devletin sadece tespit edebildiğinden aldığı, az kazananın fazla, çok kazananın az vergi verdiği haksız ve adaletsiz bir vergi sistemi var. Bu vergi sistemini ortadan kaldırmak adına bizim ciddi çalışmalar yapmak gibi bir mecburiyetimiz var" açıklamasında bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ