
Siirt merkezdeki İbni Sina İlkokulu öğrencileri, geçici olarak eski açık cezaevinin bulunduğu alandaki yeni okul binasında eğitim görmeye başladı. Ancak, okulun hemen arkasındaki mahalleye doğrudan bir bağlantı yolu bulunmuyor. Bu eksiklik, öğrencilerin okula gidiş gelişlerini zorlaştırıyor. Özellikle okulun yakınındaki mahallede oturan öğrenciler, her gün işlek Cengiz Topel Caddesi'ni kullanmak zorunda kalıyor.
Caddede araç trafiği yoğun ve kaldırımlar dar olduğu için, öğrenciler büyük bir güvenlik riskiyle karşı karşıya kalıyor. Küçük yaşlardaki çocuklar için bu tehlike daha da artarken, öğrenciler hem okula giderken hem de okuldan dönerken trafikle iç içe kalıyor.
Veliler, okulun arka tarafından mahalleye açılacak bir yolun yapılmasını talep ediyor. Bu yol, öğrencilerin araç trafiğinden uzak, güvenli bir şekilde okula ulaşmalarını sağlayacak. Ayrıca, okul çevresindeki trafik yoğunluğunu da azaltarak, öğrencilerin güvenliğini artıracak.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR