GÜNDEM

Köylüler 20 Gün Açan Ters Lale İçin Seferber Oldu

Siirt'in Pervari ilçesinde "ağlayan gelin" olarak bilinen ters laleler, yöre halkı tarafından da koruma altına alındı.

Köylüler 20 Gün Açan Ters Lale İçin Seferber Oldu
08-04-2023 17:53
08-04-2023 18:00
SİİRT
İlçeye bağlı Erkent köyü ile köyün Sığırlı mezrası sakinleri, ilk baharla birlikte açan ters lalelerin yetiştiği mezarlık alanları taş ve tel örgüyle çevreleyerek koruma altına aldı, kimsenin koparmaması için de her gün önlem alıyor.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Siirt Şube Müdürlüğü ekipleri, biyolojik çeşitliliği korumak için ters lalelerin yetiştiği alanlarda denetimi yaptı.
Köylülerle görüşen ekipler, Siirt'te ters laleyi koparanlara 244 bin 315 lira ceza uygulanacağı uyarısında bulunuldu.
Erkent köyü muhtarı Abdülaziz Aras, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk baharla birlikte dağları renklendiren ters lalelerin yılda sadece 20 gün açtığını belirtti.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER