GÜNDEM

Siirt Üniversitesinde neler oluyor?

Siirt Üniversitesi Rektörü Nihat Şındak'ın, tıp fakültesi ile ilgili hayati çalışmaları ötelemesi fakülteyi kapatmak mı istiyor sorusunu gündeme getirdi.

Siirt Üniversitesinde neler oluyor?
14-04-2025 13:22
15-04-2025 10:38
SİİRT

Bir dönem boyunca tıp fakültesi morfoloji binası için tek bir adım atmayan ve bu alanda çalışma yapmak isteyenlerin de önüne set koyduğu iddia edilen Şındak'ın ikinci kez rektör atandığı Siirt Üniversitesinde ilk işi, Tıp Fakültesi Dekanı hemşehrimiz Murat Çelik’i görevden alarak ihtisas alanı veteriner olan kendisini bu göreve layık görmesi kafaları karıştırırken, tüm engellemelerin altında döner sermaye olduğu vatandaş zihninde iz bıraktı.

Murat Çelik'in görevden alınmasıyla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde cildiye uzmanı olan eşi de istifa ederek memleketten ayrıldı. Rektör yardımcısı hemşehrimiz Prof. Dr. Cahit Pesen'in idarecilik görevinden ayrılması ve birçok akademisyenin taht oyunlarına kurban edilerek Üniversiteden ayrılması tepki topladı.

Vatandaş soruyor;

2018 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Siirt'e kazandırılan tıp fakültesi birileri tarafından kapatılmak mı isteniyor?

Makam, mevki yüzünden ve biri emekli üç beş akademisyene kitap geliri sağlama iddialarına karşı memleketin heba edilmemesi gerektiğini söyleyen vatandaşlar, yetkililerin dikkatini çekmek için şunları söyledi:

"İhtisas alanı veterinerlik olan rektör, tıp fakültesini kapatıp hayvancılık veya hayvan sağlığına ağırlık vermek mi istiyor? Bu aslında tıp fakültesi için başka emeller peşinde olan diğer illerin ekmeğine yağ sürüyor. Böyle olmasa morfoloji binası ihalesi 6 kez iptal edilir mi? Vali Kemal Kızılkaya'nın morfolojiye el atması sonucu ihale gerçekleştirildi, bina yapımına başlandı. Bilim üreten üniversitenin gelişimini olumsuz etkileyecek tutum ve davranışlar halkın tepkisini çekmektedir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Hasan Koyuncu 1 gün önce
Bu atamnayı Sayın Cumhurbaşkanına ve yöke yaptıranlar yarın mahşerde Allaha hesap verecekler
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER